Na mom radaru: Milica Pavasović

24. July 2021.
Milica Pavasović – Account Executive u agenciji za integrisane komunikacije Executive Group. Završila Žurnalistiku u Novom Sadu i nakon dragocene prakse u medijima, nakratko se oprobala u radu i životu u inostranstvu, da bi na kraju svoj put nastavila u Beogradu.

KOMUNIKACIJA: Jedan od najvažnijih aspekata današnjice. Razvitkom društvenih mreža došlo je do njenog prilagođavanja, te sada imamo različite vrste aplikacija, simbola, emotikona koje svakodnevno koristimo, što kod određenog broja ljudi dovodi do nedostatka u izrazu kad je u pitanju direktan pristup – licem u lice. Zanimljiva je činjenica da mnogo vremena provodimo u virtuelnom svetu razgovora, neprestano kuckajući poruke, a sa druge strane, prilično je izazovno iskazati svoja prava osećanja i izraziti se na pravi način kada je najpotrebnije, oči u oči. Zato u nekim slučajevima dolazi do nesporazuma i neželjenih razvoja situacija usled nejasnih interakcija.

Komunikacione veštine su zaista neprocenjive i, kao u većini slučajeva, stiču se vremenom, iskustvom i radom na sebi. S obzirom na to da sam novinarka po struci, izgovorene i pisane reči su oduvek bile predmet mog interesovanja. Sledom, kako volim da napomenem, sudbinskih događaja put me je doveo do agencije Executive Group, gde sam napravila prve korake u PR-u. Ovde sam se upoznala s novom dimenzijom komunikacije na različitim poljima zahvaljujući radu s klijentima iz raznih industrija. Sjajna timska energija, znanje koje kontinuirano nadograđujem, kao i saradnja sa medijima zaslužni su za to što uživam u poslu koji volim i svakodnevno se upoznajem s finesama ove neiscrpne sfere.

ZDRAVLJE U DOBA PANDEMIJE: Pandemija koronavirusa nam je, između ostalog, pokazala i kolika je moć fokusa. Kada su sve vesti koje čitamo ili razgovori koje vodimo, aktivnosti, usmereni samo na određenu temu, ostale stvari ostaju po strani. Nedavno sam saznala za činjenicu da se broj mamografskih pregleda u pojedinim zemljama Evrope tokom perioda pandemije smanjio 90 odsto. Taj podatak me je naveo da se zapitam koliko je toga još u našim životima stavljeno na čekanje i koje su to posledice po naše mentalno i fizičko zdravlje koje će se potencijalno osetiti u budućnosti. U momentima kada nismo smeli da se krećemo slobodno, grlimo ili posetimo naše najbliže, razmišljali za koju vakcinu da se opredelimo, hoćemo li moći da putujemo, izgleda da smo zapostavili na brigu o sopstvenom umu i telu. Zato ne zaboravite da uvek pronađete vreme da negujete sebe, svoje zdravlje i misli jer su to saputnici koji treba da vas služe još godinama koje su pred vama.

DALMACIJA: Leto me oduvek podseća na moju kamenu kuću u Dalmaciji, cvrčke koji remete ranojutarnju tišinu u kojoj se uživa dok ne zavladaju najtopliji zraci sunca. To je vreme za okupljanje familije, kumova i prijatelja sa različitih strana sveta, kada se svi vraćaju svojim pravim korenima. Vreme kada sve usporava i kada, hteo – ne hteo, iz brzog beogradskog života prelaziš u onaj lagani, “nije preša”, dalmatinski. Miris borove šume na divljim plažama, ukus maslina i domaćeg vina – dovoljan razlog za motivaciju završavanja svih obaveza i odbrojavanja dana do odmora.

Tekst je prenet sa portala Novi magazin.

Click