Na mom radaru: Milan Milosavljević Deroks

25. August 2023.
Milan Milosavljević (Beograd, 1985), akademski je slikar sa umetničkim imenom DEROKS. Sa tim potpisom je izveo više od sto murala u zemlji i inostranstvu. Kada u Beogradu prolazite pored Ateljea 212, on je uradio murale sa likom Zorana Radmilovića i Petra Kralja, u Dobračinovoj ulici Duška Radovića, u Cetinjskoj Borislava Pekića, Dostojevskog na Domu kulture na Čukarici, a monumentalnog Nebojšu Glogovca u Sokolcu… Imao je osam samostalnih izložbi, a kao član ekipe konzervatora Narodne biblioteke Srbije, šest godina je radio na očuvanju zbirke rukopisne građe manastira Hilandar.

Izvor: Novi magazin

MURAL ZA VELJU PAVLOVIĆA

Bio sam angažovan za još jednu šljaku u nizu – da na zgradi Jugoslovenskog dramskog pozorišta uradim portret novinara Velje Pavlovića, za mene poznatog mi i dragog lika. Izvođenje murala, a ja volim da kažem „izvođenje“ jer je i Zoran Radmilović za sebe govorio da se bavi „izvođenjem glumačkih radova“, poklopilo se u isto vreme kada je promovisana i nova, posthumno objavljena knjiga Velje Pavlovića „Treba vremena da postaneš mlad“. Dobio sam knjigu na poklon i isto veče je otvorio i počeo da čitam te njegove kolumne. Otvorio mi se čitav svet. Za mene je Pavlović, kao što je to bio i Duško Radović, pravi beležničar Beograda. Zato sam na muralu i napisao „Najviši nivo“. Eto, obojicu poznajem samo iz njihovih tekstova ali, zar to nije više nego dovoljno.

PARTIZAN POBEDIO SA 3:3

Počelo je famozno fudbalsko prvenstvo Super liga Srbije i moj namučeni, ranjeni i ugnjetavani Partizan je na gostovanju u Bačkoj Topoli igrao PRELEP fudbal. Sjajna pobeda Partizana sa rezultatom 3:3.

DECA STALNO „NA RADARU“

Pravo da vam kažem, sin Bogdan mi je prohodao tako da mi je sada stalno on „na radaru“. Desilo se da mi je isti taj dan ćerka Milena naučila da pliva. Koja je to privilegija gledati ih kako se iz dana u dan razvijaju i rastu.

Članak je prenet sa portala Novi magazin.

Click