Zelena stranka: Hitno rešavanje Begljaškog kanala

11. Maj 2020.
„Zahtevamo od gradske vlasti da hitno krene u rešavanje problema sa Bagljaškim kanalom“, saopšteno je danas iz Gradskog odbora Zelene stranke Zrenjanin.
ZrenjaninBegej

– Bagljaški kanal predstavlja veliki ekološki problem ovog naselja, iako je namena ovog kanala da sakuplja kišnu kanalizaciji on je pretvoren u ekološku katastrofu. Ova vlast nije rešila ni jedan ekološki problem, naprotiv problemi se povećavaju – rekao je Aleksandar Jankov.

Kako je rečeno, stanovnici naselja Bagljaš građani iz naselja Bagljaš godinama bezuspešno zahtevaju od vlasti da se pozabavi ovim problemom.

– Stanovnici naselja Bagljaš godinama pokušavaju da umole vlast kako bi se ovaj problem rešio ali bezuspešno, osim kada je u pitanju lični interes finkcionera a što se jasno vidi na primeru “Aviv parka” kada je zbog izgradnje ovog tržnog centra zacevljen jedan deo kanala – smatra Aleksandar Jankov.

Iz Zelene stranke upozoravaju vlast da tajkuni i stranački funkcioneri ne smeju biti ispred građana.

– Naši sugrađani koji žive u blizini ovog kanala izloženi su ekološkoj i mentalnoj torturi kako zbog smrada i fekalija tako i zbog lažnih obećanja – navodi se u saopštenju.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.