Vučić: Vanredno stanje, nema škola i stariji od 65 godina da ostanu u kućama

15. March 2020.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je odlučeno da na teritoriji cele zemlje bude proglašeno vanredno stanje i dodao da će biti ograničeno kretanje starijih od 65 godina kao i da će biti obustavljena nastava u školama i fakultetima a biće zatvoreni i vrtići.
VUCIC PROGLASIO VANREDNO STANJE ZBOG  VIRUSA KORONA
Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS

Vučić je u Palati Srbija rekao da je pred državom borba za “naše roditelje i starije”, osobe koji su najveća meta napada korona virusa i da je zbog toga odlučeno da penzioneri i stariji od 65 godina moraju da u narednom periodu ostanu u svojim kućama.

“Naredna tri dana ćemo proveravati i ako kršenja budu veća od 0,1 ili 0,2 odsto moraćemo da donesemo obavezujuću odluku da svi ostanu u svojim kućama i dvorištima. To je najdisciplinovaniji deo stanovništva i molim ih kao Boga da poslušaju jer ovo radimo zbog njih”, rekao je Vučić.

Naveo je i da će u ubrzo biti organizovane dostave za najugroženije penzionere, a da će u roku od deset dana organizovati ljude koji će im šetati ljubimce, kako ne bi imali nikakvu potrebu da napuštaju samoizolaciju.

Vučić je apelovao na roditelje da ne dovode penzionerima decu u posetu i da ih “ostave savet na mesec dana”.

On je rekao da će školski program biti emitovan preko televizijskih kanala i da škole verovatno neće biti otvorene do kraja godine.

Click