Održan sastanak Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije, razmatrani komentari eksperta EK

12. December 2019.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, a na sastanku su razmatrani komentari i sugestije na Nacrt dokumenta koje je izradio ekspert Evropske komisije (EK) iz Brisela Frančesko Šakitano.
Beta-qvvpgvy6h4
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, članovi Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja. Foto: Beta/KZSM/Miloš Perić

Kako se navodi u saopštenju, u komentarima koje je ekspert EK izradio, ističe se da je Radna grupa prihvatila važne preporuke koje su ranije dostavljene i kojima se, kako je isatknuto, znatno poboljšava kvalitet nacrta strategije.

Nacrt medijske strategije, u skladu sa procedurom, biće dostavljen na mišljenje nadležnim ministarstvima, nakon čega sledi usvajanje na vladi.

Brnabić istakla je da će članovi Radne grupe biti upoznati sa svim mišljenjima nadležnih ministrarstava, kako bi proces do kraja i u celosti bio, kako se navodi, transparentan i inkluzivan.

Na današnjem sastanku, članovi Medijske koalicije predali su predsednici vlade Ani Brnabić spisak zahteva čiji je cilj sveukupno unapređenje medijske scene u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio sa saradnicima i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, partnera koji sarađuju u procesu izrade Medijske strategije.

Click