MK Grupa i AIK banka donirale 1,6 miliona dinara za kupovinu medicinske opreme

26. January 2021.
Kompanija MK Grupa i AIK banka donirale su 1,6 miliona dinara za kupovinu medicinske opreme za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, saopšteno je danas.
Beta-ry98ke1j16.640x360_rss.jpg
Foto: Beta

Direktorka korporativnih poslova MK Grupe Aleksandra Stojanović rekla je da je tom donacijom kompanija još jednom pokazala društvenu odgovornost i njene vrednosti u praksi.

“Kad god smo u mogućnosti pružićemo podršku ustanovama kojima je ta pomoć neophodna, a sada su prioritet zdravstvene ustanove”, istakla je ona.

Stojanović je podsetila da je MK Grupa jedan od osnivača fondacije “Magnet za ljubav”, na čiju inicijativu je krajem 2018. godine sakupljeno 400.000 evra za kupovinu prateće opreme za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Iz kompanije su poručili da s obzirom na to da je i pre epidemije korona virusa ova ustanova godišnje hospitalizovala oko 14.000 mladih, pomoć joj je bila i više nego potrebna.

“Nama u Institutu ova donacija znači mnogo jer je uvek potrebno još kvalitetne medicinske opreme kako bismo obezbedili odgovarajuće lečenje našoj deci i omladini”, rekla je vršilac dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine Jelena Antić.

Ona je kazala da, iako su trenutno svi zaokupljeni novonastalom epidemijom i lečenjem ovakvih pacijenata, mora se misliti i na adekvatno zbrinjavanje svih drugih pacijenata.

U saopštenju MK Grupe se navodi da od svog osnivanja kompanija stalno pruža podršku u 123 zajednice u kojima posluje, a samo u prošloj godini izdvojeno je više od milion evra, najviše za borbu protiv pandemije korona virusa, kao i za podršku zdravstvenim radnicima.

Tu poslovnu grupacija je Srpska asocijacije menadžera 2020. godine proglasila za društveno najodgovorniju kompaniju.

Click