BBC i SKY veterani se pridružuju uredničkom kolegijumu N1

13. December 2019.
Nekadašnji direktor Svetskog servisa BBC-a Piter Horoks i izvršni direktor ENEX-a Adrijan Vels su se pridružili vodećoj informativnoj platformi u jugoistočnoj Evropi. Oni su postali deo nezavisnog uređivačkog borda u kojem će imati savetodavnu ulogu.
Adrian-Wells-Peter-Horrocks-Foto-Promo
Foto: Promo

N1 sa sedištem u Luksemburgu i produkcionim centrima u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu emituje vesti 24 časa dnevno, a gledaoci imaju priliku da vesti prate na portalu i to na domaćem i engleskom jeziku. Televizija je pokrenuta 2014. godine i ekskluzivni je partner CNN-a za ovaj deo Evrope, a ima partnerstva i sa Rojtersom i ENEX-om.

Piter Horoks se pridružuje televiziji N1 nakon 33 godine u BBC-u od čega je pet godina bio direktor svetskog servisa u toj medijskoj kući. Takođe, bio je i na pozicijama šefa multimedijalnog odeljenja, urednika informativnog programa i šefa Current Affairs odeljenja BBC-a. Punih 10 godina bio je urednik glavnih emisija vesti Newsnight i Panorama i nadgledao je izveštavanje sa izbora.

“Drago mi je što mogu da pružim podršku uređivačkom razvoju N1. Visoki medijski standardi su od ključne važnosti u zemljama u kojima se ova televizija emituje. Radujem se što ću doprineti bitnoj ulozi koju igra N1”, kaže Horoks.

Adrijan Vels je od 2014. bio izvršni direktor ENEX, globalne organizacije 57 emitera kao deo RTL Media Group. Prethodno je 27 godina bio reporter za BBC i Sky News, radio kao urednik spoljnopolitičke redakcije, bio prvi direktor Sky News Arabia i šef odeljenja za međunarodni razvoj Sky televizije. Bio je dopisnik iz Brisela, Moskve, Jerusalima i Abu Dabija.

“N1 je vodeći news medij u regionu i uzbudljivo je učestvovati u tome, pomažući tako što ću savetovati urednički kolegijum. Industrija vesti se brzo menja, ali osnovne vrednosti, koje su osnova dobrog novinarstva se ne menjaju. Zadovoljstvo je raditi sa timom koji veruje u te standarde”, naglasio je Vels.

“Drago nam je da su nam se pridružili Piter i Adrijen. Obojica imaju višedecenijsko iskustvo u proizvodnji vesti i to na visokim upravljačkim poslovima u nekim od vodećih svetskih medijskih organizacija. Oni će imati važnu ulogu u našem strateškom razvoju. Štaviše, oni će ojačati proces nezavisne uređivačke procene i unapređenje procedura rešavanja eventualnih primedbi”,  istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Horoks i Vels će stupiti na posao u januaru 2020.

:lanak je prenet sa portala N1.

Click