Dobročinstvo je zarazno

2. November 2020.
Hido Muratović je dokazani dobročinitelj. Dobitnik Virtus nagrade za individualni doprinios filantropiji. Biti dobročinitelj je samo po sebi oličenje ljudskosti. Kada su krizna vremena, multietnički prostori, onda se te vrednosti multiplikuju. U prilogu NovaS TV Muratović govori o motivaciji i dobročiniteljskim aktivnostima.

Dobitnik Virtus nagrade za individualni doprinos filantropiji za 2016. Godinu od strane Trag fondacije : Hido Muratović, za pomoć u novcu, hrani, odeći i obući, lekovima i beloj tehnici koje je, u toku prethodne godine, obezbedio za 7 porodica iz okoline Novog Pazara. Ovaj dobrotvor, poznatiji kao „čovek koji pronalazi zaboravljene duše“, već više od trideset godina obilazi siromašne i gladne porodice sa puno dece, kao i iznemogle i bolesne starije građane koji samuju u udaljenim selima Golije, Peštera i Rogozne. Sve svoje akcije, kao i sudbine ostavljenih, zaboravljenih, bespomoćnih ljudi beleži kamerom i objavljuje na lokalnim televizijama i društvenim mrežama. Najponosniji je na činjenicu da je tokom svog dugogodišnjeg filantropskog angažovanja i uz pomoć dobrih ljudi, uspeo da izgradi 30 kuća od temelja do krova, i da u bar još toliko dovede struju.


Hido Muratović je pravi ambasador dobročinstva i filantropije. Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo  nastoje da stvore povoljno okruženje za dobročinstvo.  Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click