Identifikovan i zadržan osumnjičeni za pretnje spaljivanjem redakciji „Danasa“

29. September 2023.
Osumnjičeni za pretnje spaljivanjem redakciji dnevnog lista „Danas“ juče je identifikovan, pretresen je stan koji je koristio i po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal (PT VTK) određeno mu je zadržavanje do 48 časova, potvrdio je UNS-u tužilac za VTK Branko Stamenković.

Piše: K.Kovač Nastasić

„Osumnjičenom licu M. S, po nalogu Posebnog tužilaštva za VTK određeno je zadržavanje u policijskim prostorijama do 48 časova, u kom roku će biti doveden u Posebno tužilaštvo na saslušanje u svojstvu okrivljenog za krivično delo Ugrožavanje sigurnosti“, rekao je Stamenković.

On je naveo da je osumnjičeni za izvršenje krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 3 u vezi st. 1 KZ RS na štetu zaposlenih u redakciji dnevnog lista „Danas“ identifikovan juče.

Branko Stamenković (foto: Medija centar Beograd)
Branko Stamenković Foto: Medija centar Beograd

„Tokom večeri policijski službenici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP RS izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje je osumnjičeni koristio, radi utvrđivanja tragova krivičnog dela i obezbeđenja dokaza“, naveo je Stamenković.

Pretnju i veliki broj uvredljivih komentara dobila je pre dva dana redakcija „Danasa“ na društvenoj mreži Fejsbuk, kao reakciju na tekst „Kakva je uloga SPC u tragičnim događajima na Kosovu“.

Iz redakcije „Danasa“ napisali su da ih je “posebno zabrinuo jedan od komentara, u kom se poziva na spaljivanje redakcije”.

„Posle spaljivanja neće ni pomena biti od njih“, glasio je komentar na Fejsbuku.

Glavni i odgovorni urednik lista „Danas“ Dragoljub Petrović podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica po kojoj su postupili tužilaštvo i policija, a UNS zatražio od PT VTK da pronađe ko je odgovoran za pretnje i pokrene postupak.

Tekst je prenet sa portala UNS.

Click