„Sajam Dunava“ od četvrtka u Golupcu

23. July 2019.
Tradicionalna manifestacija „Sajam Dunava“ održava se po 12. put u Golupcu od 25. do 28. jula.

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93,TO Golubac

Manifestacija će biti otvorena u obnovljenoj tvrđavi „Golubački grad“, a posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu. Tako će već prvog dana sajma, u četvrtak, 25. jula, moći da pogledaju koncert grupe „Renesans“. Dok će u petak u sportskom centru biti održan koncert Davora  Jovanovića.

Za najmlađe će biti organizovano „Zmajevo selo“, likovna radionica, a oni će takođe imati mogućnost da se susretnu sa legendama koje su ispričane pored Dunava.

U okviru manifestacije u subotu 27. jula, biće organizovan i „Golubački kotlić, tradicionalno takmičenje u spremanju riblje čorbe. Ovo je takmičenje koje se tradicionalno održava još od 1965. godine.

Nakon proglašenja pobednika „Golubačkog kotlića“,  u sportskom centru je planiran koncert Amadeus benda, a u nedelju nakon zatvaranja Sajma pred publikom će nastupiti Dejan Petrović i „Big Bend“.

Prema podacima Turističke organizacije Golubac u 2018. godini ovaj kraj je posetilo 80.000 ljudi, dok se ove godine očekuje čak 100.000 posetilaca.

 

Članak je prenet sa portala Boom93.

Članak je prenet sa portala Boom93.

Click