Naš sin prvi put u Novom Sadu

15. December 2022.
Predstava Naš sin u produkciji Hartefakta će ovog vikenda gostovati u Novom Sadu u okviru Petog Međunarodnog festivala jezičkih i etničkih manjina - Synergy koji se održava od 15. do 19. decembra u Novosadskom pozorištu. Hartefaktova hit predstava na programu je u petak 16. decembra u 19.00 časova.
phc. Milena Arsenić Naš sin proba 1
Foto: Milena Arsenić

Ekipa predstave Naš sin, predvođena glumicom Draganom Varagić, s velikim zadovoljstvom je odlučila da bude deo festivala koji slavi kulturu i veruje u njenu apsolutnu neophodnost i dostupnost, zbog čega se ulaz neće naplaćivati, već će se davati humanitarne donacije za Sigurnu žensku kuću u Novom Sadu. Festival je kroz sinergiju različitih, manje vidljivih, a sveprisutnih problematika i tema o stanju manjina i njihovom pravnom i kulturološkom položaju pokazao da reč manjina prevazililazi jezičko značenje.

Tekst i režiju Našeg sina potpisuje mladi i daroviti reditelj Patrik Lazić, a pored Dragane Varagić upečatljive uloge ostvaruju i Aleksandar Đinđić i Amar Ćorović. Reč je o autorskom projektu Patrika Lazića koji preispitivanjem sopstvenog seksualnog identiteta postavlja pitanje bezuslovne ljubavi u okvirima porodične drame.

Predstavu Naš sin možete pogledati kao deo redovnog repertoara Hartefakt Kuće u Beogradu, a više informacija možete potražiti na https://heartefact.org/en/

Click