Tribina “Škola za sve nas” u subotu u Sremskim Karlovcima

5. June 2024.
Društvo „Koraci“ u subotu, 08. juna 2024. godine u 18.30 časova organizuje treću tribinu u okviru kampanje „ŠKOLA ZA SVE NAS“ u Sremskim Karlovcima (plato u centru, kod Bogoslovije).
viber_image_2024-06-05_21-00-20-315

Izvor: Saopštenje

Na tribini „ŠKOLA ZA SVE NAS“ govoriće:  Suzana Stanković Čikić – mama Andrije Čikića; Ivan Božović – tata Ane Božović; Ana Dimitrijević – mama učenice iz OOŠ “Vladislav Ribnikar”; Jelena Zulević – psihoterapeutkinja; Branislava Kostić – doktor nauka bezbednosti i Marko Oljača – društvo “Koraci”.

Od majskih tragedija prošlo je skoro godinu dana tokom kojih nismo naučili važne i potrebne lekcije niti osvestili i saznali zbog čega nam se desio 3. i 4. maj.  Sveukupan odgovor sistema i društva je bio nedovoljan, neadekvatan i neretko kontraproduktivan. Umesto izgradnje zajedništva, empatije, solidarnosti, preuzimanja odgovornosti i suočavanja sa rasprostranjenim nasiljem u društvu, stvorili smo nove i produbili stare podele koje dalje i svakodnevno utiču na bezbednost svakog građanina.

Da bismo počeli da stvaramo bolje društvo, prvo moramo razumeti šta nam se desilo i šta nam se dešava, što je nemoguće bez razgovora i upoznavanja sa činjenicama. Imajući u vidu da su mediji sa nacionalnom frekvencijom kontrolisani i zatvoreni, kao i institucije sistema, društvo „Koraci“ je iniciralo kampanju „Škola za sve nas“, kako bi uz pomoć psihologa, pedagoga, psihijatara, sociologa, pravnika, prosvetnih radnika…, kao i tragedijama pogođenim ljudima pokušali razjasniti i objasniti uzroke, posledice i odgovornosti za stanje u kojem se trenutno nalazimo i animirati male zajednice da se angažuju i postanu aktivne ili aktivniji i utiču na dinamiku društveno-političkog života koji se posredno ili neposredno odražava na živote svakog od nas.

Podsetmo prethodna dve tribine “Škola za sve nas” održane su u Novom Sadu i Kuršumliji.
Click