Trešnja na Tašmajdanu i baloni za Emu, ubijenu decu i Dragana, kao i za ubijene iz Dubone i Malog Orašja (FOTO GALERIJA)

3. October 2023.
Odmah posle zvona u OŠ „Vladislav Ribnikar“, u 13.20, učenici osmog dva i dugari ubijene Eme Kobiljski, našli su se u Malom Tašu, kako bi sa drugarima iz petog razreda u koji ide Emina sestra Mila, obeležili Emin 14-ti rođendan.
Ema rođenda 4
Trešnja na Tašmajdanu i baloni za Emu, ubijenu decu i Dragana, kao i za ubijene iz Dubone i Malog Orašja. Foto: Neboša Babić

Autor: Veran Matić

Uz prisustvo porodice i svih roditelja „nebeskog odeljenja“, uz dečju graju sa obližnjih sprava za igru, uz prisustvo bake i deke, porodice, obeležen je ovaj tužni dan u slavu malih anđela, sađenjem stabla japanske trešnje, uz priču o ovom stablu i zelenilu ovog parka.

Svi zajedno, pustili su u nebo 14 roze balona za 14 Eminih godina, devet belih za decu i njihovog čuvara Dragana, i devet za ubijene u Duboni i Malom Orašju.

Majka Nina poželela je da se svi zajedno zabave na nebeskoj žurki, uz suze divnih malih, onih starijih i najstarijih.

Deljenje tuge, sećanja na datum koji je simbol neograničene radosti svakog deteta, povezalo je nekoliko desetina, tužnih i onih ponosnih što su odgajali i poznavali Emu Kobiljski, neustrašivu devojčicu-devojku iz zadnje klupe sedmog dva. Zajedništvo roditelja, njihovih porodica i prijatelja, nastavnika i dece, nije samo uteha, već rešenost da se neprolazna bol obuzda i da se stvori prostor za nastavak života.

 

 

Foto: Neboša Babić

 

Foto: Neboša Babić

 

Foto: Neboša Babić

 

Foto: Neboša Babić

 

Foto: Neboša Babić

 

Foto: Neboša Babić
Click