Seminar o dekonstrukciji teorija zavera sa profesorom Ričardom Vulfom

20. October 2021.
U četvrtak 21. oktobra od 19.30 časova biće organizovan onlajn seminar Otkrivanje Amerike kroz dekonstrukciju teorija zavere sa profesorom Ričardom Vulfom. Seminar realizuje Kulturni centar Rex (Fond B92) kroz projekat Nezavereni u Beogradu i Los Anđelesu – Dekonstrukcija teorija zavere i lažnih vesti, uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.
87406490_3344690855557578_6879107332542824448_n
Kulturni centar REX

Profesor emeritus Ričard Vulf je sve popularniji marksistički ekonomista intenzivno angažovan u neprofitnom mediju Demokratija na poslu, koji se bavi kritičkom analizom kapitalizma, kao sistemskog problema i zalaže se za demokratizaciju radnih mesta kao deo sistemskog rešenja.

U nedavnom intervjuu sa Ričardom Vulfom, Mariane Vilijamson navodi da je pre samo desetak godina bila poprilično elitna stvar znati ko je profesor Ričard Vulf, dok je u ovom trenutku kao profesor ekonomije postao pop ikona.

Rastuće interesovanje za Vulfova izlaganja i analize otkrivaju nedostatak jasne i ubedljive argumentacije u javnim debatama, kao i slabo medijsko razumevanje fundamentalnih uzroka problema kapitalističkog društva, što povećava mogućnosti za plasman i prihvatanje iracionalnih, stereotipnih ili pojednostavljenih objašnjenja kriznih pojava i situacija.

Projekat Nezavereni u Beogradu i Los Anđelesu – Dekonstrukcija teorija zavere i lažnih vesti bavi se mehanizmima nastanka i širenja, nestajanja ili opstajanja „teorija zavera“, dok je seminar zamišljen kao zajedničko promišljanje o pojavi atraktivnosti, odbojnosti, održivosti i izdržljivosti ovog fenomena u različitim kontekstima. Sa profesorom Vulfom obratićemo pažnju i na specifične teme ovog projekta kroz diskusiju datog fenomena u odnosu na to kako je prepoznat u aktuelnom ekonomskom i političkom kontekstu SAD.

U okviru projekta, prethodno je realizovan intervju sa profesorom Vulfom koji je dostupan na linku.

Seminar će biti realizovan putem Zoom platforme, a ukoliko želite da učestvujete možete poslati zahtev sa kratkim objašnjenjem svog interesovanja na govorni.programi.rex@gmail.com.

Click