RISE konkurs za mlade sa dobrim idejama za društvo produžen do 6. novembra!

2. November 2022.
Konkurs za Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo (RISE), program koji mladima pruža podršku da razviju biznis koji će da donese društvene promene, produžen je do 6. novembra, saopšteno je iz organizacije Smart kolektiv koja sprovodi ovaj program u Srbiji.
RISE produžen konklurs 950 x490 (1)

. Na konkurs mogu da se prijave mladi od 18 do 35 godina iz Srbije i još pet zemalja Zapadnog Balkana, a iz svake zemlje biće primljeno po šest timova koji će tokom programa razvijati preduzetničke veštine, nakon čega će dva tima iz svake zemlje dobiti finansijsku podršku za osnivanje svog socijalnog preduzeća. Ovo je treći ciklus RISE programa kroz koji je do sada prošlo preko 250 preduzetnika i preduzetnica kako bi razvili više od 90 društvenih ideja, dok je 24 projekta ostvarilo i finansijsku podršku, uključujući Vožnjom do samostalnosti, Woman on the way, Mountain Ways i Izađi u bar iz Srbije.

RISE – Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo je besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva koji u Srbiji sprovodi organizacija Smart kolektiv. Program je namenjen motivisanim i posvećenim mladim ljudima koji su spremni da izdvoje vreme za učenje i doprinesu pozitivnim promenama na Zapadnom Balkanu. Cilj programa je da podrži ideje sa snažnom društvenom misijom koje će region učiniti boljim mestom.

RISE će okupiti mlade ljude koji imaju ideju ili inovativno rešenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici i pružajući veštine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva pomoći će im da reše socijalna ili  pitanja zaštite životne sredine koja ih interesuju, istovremeno dajući im priliku da zarade dok rade nešto u šta veruju!

RISE program sastoji se od 2 faze – ideacije i inkubacije. Tokom 3 meseca faze ideacije učesnici će graditi svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaće podršku eksperata i mentora, sa kojima će proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće i dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja tokom faze Inkubacije.

Prijavljivanje za RISE program vrši se popunjavanjem formulara na ovom >> LINKU <<. Prijave za program otvorene su do 6. novembra u 23:59h !

Više informacija o RISE programu, šta očekuje timove na RISE putovanju i kriterijumima za učešće dostupno je na ovom >>LINKU<< 

Smart kolektiv organizovaće RISE INFO SESIJU na kojoj će svi zainteresovani učesnici moći da postave sva pitanja u vezi sa prijavom i programom.   Info sesija se održava u četvrtak, 27. oktobra, 17.00 – 18.00č onlajn. Prijavljivanje za info sesiju se vrši popunjavanjem kratkog formulara na oovm linku.

Više o Smart kolektivu, organizaciji koja sprovodi program u Srbiji dostupno je na sajtu organizacije.  

Konkurs je raspisala grupa od 10 partnera iz Zapadnog Balkana, Nemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona, koji donose promene i koji će pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva i boljeg društva.

Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine GROUPE SOS Pulse, Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN) i francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), a realizuju šest lokalnih inkubatora – Smart kolektiv, IPC Tehnopolis, ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više i Yunus Social Business. RISE sufinansiraju Francuska razvojna agencija (AFD), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) i Evropska unija (EU). Više o RISE programu >> https://www.risewb.org/

Click