Posao za gluve: Besplatni tutorijali o stok fotografiji na znakovnim jezicima

24. March 2020.
Tim udruženja „Art mreža“ uz pomoć partnerskih organizacija iz šest zemalja (Albanija, Bosna, Bugarska, Crna Gora, Rumunija i Turska) snimili su tutorijal na temu stok fotografije koji je preveden na svih sedam znakovnih jezika. Time je olakšano i gluvih osobama da nauče kako da dođu do posla koji mogu obavljati čak i od kuće, što je izuzetno korisno posebno u danima izolacije usled pandemije korona virusa.
01

Pregršt je poslova koji se, bez korišćenja čula sluha, mogu obavljati onlajn, a da to verovatno niste ni znali. Među njima su i veoma kreativni poslovi koji zasigurno donose zadovoljavajući profit, a bez ikakvog ulaganja. Dovoljno je samo da budete odlučni da započnete, a zatim istrajni u procesu dok se ne uhodate. Uostalom, čime god da se bavite, neophodno je zalagati se, a svako zalaganje mora da urodi plodom.

Evo, na primer, bavljenje fotografijom, pa čak i amaterski, može da vam obezbedi zaradu. Mnogi danas uživaju u aplikacijama kao što je recimo – Instagram, kreirajući i postavljajući lepe fotografije, neznajući da bi neko, za korišćenje istih, želeo čak i da vam plati.

Za to postoje mnoge, takozvane, stok platforme na kojima, uz neophodnu registraciju i praćenje određenih instrukcija, možete plasirati svoje fotografije koje ljudi ili firme iz celog sveta mogu da kupuju – od vas.

Ako ne znate koje su to platforme i nemate predstavu kako one funkcionišu – a hteli biste neko to da vam objasni, ako želite da naučite kako da fotografišete mobilnim telefonom ili fotoaparatom tako da te fotografije možete da plasirate na tržište i od toga zaradite novac, onda je ovaj besplatni tutorijal prava stvar za vas.

Svi tutorijali se nalaze na sajtu: https://usetutorial.com/ na kojem je i više informacija o samom projektu, dok srpsku verziju možete naći direktno klikom na link: https://usetutorial.com/rs.html.

Udruženje „Art mreža“ sa sedištem u Novom Sadu, već deset godina sprovodi različite projekte za mlade koji su na temu umetnosti, kulture, edukacije i samozaposlenja. Internacionalni projekat „Realize with your eyes“ sproveden u okviru Erasmus+ programa podržan od strane Evropske komisije vezan je pre svega za edukaciju mladih osoba sa oštećenjem sluha o tome kako da baveći se fotografijom zarade novac preko interneta.

Click