Multimedijalna izložba projekta kulturne razmene za mlade iz Srbije i sa Kosova* u prostorima Fonda B92 (FOTO GALERIJA)

6. November 2023.
Multimedijalna izložba Kako te vidim? (How do I see you?), kruna istoimenog trogodišnjeg projekta kulturne razmene za mlade iz Srbije i sa Kosova*, koji sprovode Fond B92 i filmski festival Slobodna zona iz Beograda i Dokufest iz Prizrena otvorena je u petak, 3. novembra u prostorima Fonda B92.
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 15
Izložba How Do I See You. Autorka fotografije: Olivera Inđić

Foto: Saopštenje za javnost Fonda B92, Autorka fotografija: Olivera Inđić

Centralni deo izložbe čine video intervjui kojima su mladi učesnici septembarskog kampa kulturne razmene u Prizrenu zabeležili kako ih je ovo iskustvo navelo da preispitaju svoje stavove i način na koji gledaju jedni druge tokom sedam dana provedenih zajedno. Na izložbi se još mogu videti fotografije učesnika praćene izjavama na nekoliko tema poput zajedništva, drugosti i uticaju medija na odnos između dva naroda.

Izložbu su otvorili predstavnici organizacija koje su projekat sprovele predstavnici i onih koje su ga podržale, te su se tako prisutnima obratili predsednik UO Fonda B92 Veran Matić, ambasador i šef Delegacije EU Emanuele Žiofre, šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu, supervisor projekta iz Dokufest-a Erol Bilibani i selektorka Slobodne zone Branka Pavlović.

 

Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 13
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 8
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 7
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 10
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 5
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 4

 

Selektorka je pozvala prisutne da prisustvuju projekciji u okviru festivala pod nazivom “Future Is Here” na kojoj su prikazani dokumentarni filmovi srednjoškolskih autora iz Srbije i sa Kosova* nastalih u okviru istoimenog projekta na Kosovu i programa Slobodne zone Junior u Beogradu. Tim povodom je dvorana Kulturnog centra Beograda u subotu 4. novembra bila puna publike koja je sa oduševljenjem pozdravila dostignuća mladih dokumentarista.

Izložbu Kako te vidim? (How Do I See You?) možete posetiti svakog radnog dana osim petka, od 10h do 16h na prvom spratu stare zgrade Tanjuga, na adresi Obilićev venac 2/1.

 

Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 6
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 3
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 1
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 14
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 11
Izložba How Do I See You - Olivera Inđić 9

 

Kosovo * – sve reference na Kosovo, bilo da se radi o teritoriji, institucijama ili stanovništvu, u ovom tekstu će se razumeti u potpunosti u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i bez uticaja na status Kosova.

Click