Milan Jovanović: Prihvatiću pomoć koju mi je ponudila Ana Brnabić

25. July 2019.
Novinar portala Žig info, kojem je u decembru prošle godine zapaljena kuća, kaže da mu niko iz vlasti nije ponudio nikakvu pomoć, sve dok se nedavno nije sreo s predsednicom Vlade Srbije. „Sad kad me je premijerka pozvala u kabinet i ponudila pomoć, videću s njom koji vid pomoći mi nudi“, izjavio je Jovanović nakon susreta s Anom Brnabić.

Glavni pretres za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića zakazan je za sutra u 9 časova pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu.

Iako su advokati svih optuženih podneli zahteve za odlaganje ročišta zbog korišćenja godišnjih odmora, sud je to odbio.

Od trenutka paljenja kuće novinara portala Žig info u decembru prošle godine, pa do danas niko iz vlasti nije ponudio konkretnu pomoć Jovanoviću, ali to se promenilo na nedavnom prijemu u Ambasadi Francuske kada je Milan Jovanović upoznao predsednicu Vlade Anu Brnabić.

Jovanović kaže da mu je premijerka prilikom upoznavanja rekla da nije znala sa čime se sve on susretao pre nego što su mu zapalili kuću i ponudila mu je pomoć u okviru svojih nadležnosti.

Novinar iz Vrčina je za Cenzolovku rekao da će svakako stupiti u kontakt sa premijerkom i prihvatiti njenu ponudu za pomoć.

„Niko me iz vlasti nikada nije kontaktirao, nikakvu pomoć mi nisu ponudili. Sad kad me je premijerka Brnabić pozvala u kabinet i ponudila pomoć, videću s njom koji vid pomoći mi nudi“, objasnio je Jovanović.

On očekuje da će i na sutrašnjem ročištu doći do nekog vida „opstrukcije“ i ne veruje da će biti održan glavni pretres.

Na prethodnom ročištu održanom 24. maja Ivica Vuković i Viktor Gostiljac, advokati Dragoljuba Simonovića, kao i Goran Pejić, advokat Igora Novakovića, najavili su podnošenje krivičnih prijava za otmicu, iznuđivanje iskaza i za zloupotrebu službenog položaja protiv postupajućeg tužioca Predraga Milovanovića, upravnika Okružnog (Centralnog) zatvora i N. N. lica iz MUP-a, jer su, po njihovim saznanjima, vršili pritisak da kao naručioca paljenja kuće navedu Dragoljuba Simonovića.

Podsećamo, na suđenju je do sada samo pročitan optužni predlog i očekuje se da se u nastavku suđenja bivši predsednik Opštine Grocka i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović i ostali optuženi izjasne da li su krivi.

Na prethodnom ročištu Simonovića su pristalice dočekale aplauzom, dok se na prvom ročištu on nije pojavio, uz obrazloženje advokatske pripravnice da nije dobio poziv.

Članak je prenet sa: cenzolovka.rs

Click