Japanska trešnja i baloni za 14. rođendan Mare Anđelković (FOTO GALERIJA/VIDEO)

20. October 2023.
Jučerašnji rođendan Mare Anđelković obeležen je u Malom Tašmajdanu, uz sađenje stabla japanske trešnje. Pored rođendanskog stabla u sećanje na Emu Kobiljski, zasađena su i stabla za onu decu čiji su rođendani prošli׃ Anu Božović, Bojanu Asović, Katarinu Martinović i Sofiju Negić. A za šestomesečni pomen, biće zasađena japanska trešnja na istom mestu i za Andriju Čikića, Adrianu Dukić, Angelinu Aćimović i Dragana Vlahovića. Pušteni su baloni za svu decu i mlade ubijene u OŠ „Vladislav Ribnikar“, u Duboni i Malom Orašju. Pored svih roditelja, drvo su sadili i drugari iz 8-2, kao i drugari iz razreda mlađeg brata Milutina.
Proslava 14 rođendana Mare
Obeležavanje rođendana Mare Anđelković. Foto: Privatna arhiva

Piše: Veran Matić

Mama Dragana je naglasila da je Mara negde gore, ali ona zna da smo svi mi ovde. Zna da je svi vi volite.

 

 

Nina Kobiljski je objasnila zašto baš stablo japanske trešnje:  „Japanska trešnja ima prelep roze cvet koji cveta u maju mesecu. Kada dođe taj maj, mi ćemo videti drveće koja smo posadili u čast naših najmilijih u svojoj punoj lepoti i u svojoj punoj raskoši, i to će nama dati snagu i daće nam neki pokazatelj ljubavi i nastavka života. I mi ćemo mu se onda radovati. Možemo svi u tom maju da dođemo da piknikujemo, da se družimo i da negde širimo ljubav između sebe. Sva ljubav koju mi sada primamo jedni od drugih je posredna ljubav od naših najmilijih, koji su i dalje sa nama, ali ne u onom fizičkom smislu, kako smo mi do sada navikli…

 

IMG_3842
Proslava 14. rođendana Mare Anđelković. Foto: Privatna arhiva
IMG_3856 (1) (1)
IMG_3852 (1) (1)
Proslava 14. rođendana Mare Anđelković
Proslava 14. rođendana Mare Anđelković 3
IMG_3834
Proslava 14. rođendana Mare Anđelković 2
IMG_3854
IMG_3853 (1) (1)
IMG_3851 (1) (1)
IMG_3843
IMG_3846
IMG_3833

Ono što mi radimo i što i vi slobodno možete da uradite kada vam je teško, mi dođemo do ovog drveta, mi ga pomilujemo, mi ga pozdravimo i mi ga poljubimo“.

Marin mlađi brat Milutin je za sestrin rođendan odsvirao na violini Horovod i tri etide.

 

 

Prenošenje teksta i fotografija dozvoljeno je uz upit na mejl veran.matic@fondb92.org.

Click