Gis aplikacija za osobe sa invaliditetom iz Bora predstavljena na međunarodnoj konferenciji u Banja Luci

27. September 2022.
U Banja Luci je 23. i 24. septembra 2022. godine održan XIV Međunarodno stručni skup ITeO, u organizaciji Panevropskog Univerziteta Apeiron.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Prvi uvodni referat na konferenciji je bio  pod nazivom: “Primena geografskih informacionih sistema u analizi i mapiranju problema osoba sa invaliditetom u saobraćaju na teritoriji grada Bora”, autora Igora Velića, Pavla Gladovića, Vojislava Jovića i Ivice Milojevića

Na konferenciji je predstavljena i prva GIS aplikacija za osobe sa invaliditetom u regionu “Pristupačnost Bor (www.pristupacnostbor.com)”.

Više o aplikacije na na linku.

Takođe, aplikacije je predstavljena u Domu Narodne skupštine R. Srbije, međunarodnoj konferenciji “Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici”, 6. CIVINET forumu mreže jugoistočne Evrope za održivu urbanu mobilnost i na konferenciji “Open Government Partnership-OGP”.

Aplikacija je nagrađena Plaketom za  inovativan start up poduhvat u 2021. godini. koju dodeljuje Društvo za informatiku Srbije.

Pokrovitelji konferencije su: Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Click