Erste praznični bazar: #verujusebe

15. December 2023.
Upoznajte kreativnost i snagu ženskog preduzetništva u Botaničkoj bašti.
Erste bazar #verujusebe

Izcor: Saopštenje za javnost Erste banke

Erste praznični bazar #verujusebe po prvi put okupiće ženska socijalna preduzeća, preduzetnice, startape i radne centre organizacija civilnog društva koje su pokrenule i/ili vode žene. Posetioci će imati priliku da upoznaju i podrže kreativnost i snagu ženskog preduzetništva, 16. decembra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, od 10 do 15 časova. Ovo je odlična prilika da se pronađu zanimljivi, drugačiji i unikatni pokloni od kojih svaki ima svoju priču. Za decu je obezbeđen zabavno-edukativni program. 

Ovogodišnji bazar okupiće jedanaest izlagačica sa šarenolikom i zanimljivom ponudom: od zdravih i organskih slatkiša, zimnice, domaćih mesnih prerađevina, preko ručno rađenih odevnih predmeta, vezenih kapa, torbi od recikliranih materijala, do ručno pravljenih sapuna, dekorativnih predmeta i originalnih ukrasa za vašu novogodišnju jelku.

Na bazaru učestvuju Somborske šnajderke, nekadašnje žrtve porodičnog nasilja, sada ponosne preduzetnice koje su posle boravka u sigurnoj kući odlučile da uzmu život u svoje ruke, ali i pomognu drugim ženama. Kupovinom ukrasa koje izrađuju deca bez roditeljskog staranja iz Centra Zvezda činite da novogodišnji praznik bude ispunjen pozitivnom energijom, a možete kupiti i poslastice koje dolaze iz Poslastičarnice Šuma, Chocollama i Naša kuća,  preduzeća koje zapošljava mlade osobe sa različitim vrstama invaliditeta.

Erste Banka već dugi niz godina sprovodi strategiju društveno odgovornog poslovanja, sa snažnim fokusom na rodnoj ravnopravnosti i promovisanju najboljeg modela za uključivanje žena u poslovni svet. Baš zbog toga, na bazaru će se predstaviće i ekoBag, prvo ekološko socijalno preduzeće u Srbiji, koje zapošljava žene starije od 45 godina. Svoje proizvode na bazaru predstaviće i Škola Milan Petrović, koja obrazuje i vaspitava decu i odrasle sa smetnjama u razvoju. Štand sa domaćim proizvodima imaće Dragin kulen i kobasica, kao i Avlija Bogatić, centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, koji će ponuditi svoju nadaleko poznatu rakiju iza koje je humana priča koja okuplja i radno angažuje osetljive kategorije društva. Atina, udruženje koje se bori protiv trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja, na Erste bazaru prodavaće ručno rađeni nakit – simbol borbe za slobodu i jednakost, a BioIdea Sapuni svoje prirodne sapune zanimljivih oblika i mirisa, koje prave žene i ženska udruženja u seoskim naseljima.

„Mi u Erste Banci iskreno verujemo da žensko preduzetništvo predstavlja veliki potencijal za dalji napredak našeg društva. Na tom putu, ovim hrabrim ženama potrebna je podrška u smislu edukacije i mentoringa, adekvatnih finansijskih usluga i proizvoda, ali i prostora da predstave svoje proizvode kako bi došli do potencijalnih kupaca. Nastojimo da ih podržimo u svim ovim fazama i upravo zato ove godine organizujemo pilot program prazničnog bazara #verujusebe, nadajući se dobrom rezultatu koji bi bio vetar u leđa ovim sjajnim ženama. Čekamo vas da zajedno podržimo žene koje veruju u sebe i svoje ideje“, rekla je Sonja Konakov Svirčev, menadžerka za društveno odgovorno poslovanje, diverzitet i inkluziju u Erste Banci.

Paralelno sa Erste bazarom, u Botaničkoj bašti se održava i tradicionalna manifestacija „Novogodišnja humanitarna bašta“, u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom, u okviru koje se kompanije, organizacije i ambasade takmiče za najlepšu jelku koju su okitili nakon “zakupa” jednog četinara u bašti. Kao prošlogodišnji pobednik, Erste Banka poziva posetioce da tokom Bazara izaberu svog favorita i glasaju za najlepše okićeno stablo.

Click