Vredna donacija za kovid bolnicu KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“

28. December 2020.
Kliničko – bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“, danas je u okviru humanitarne akcije Fonda B92 donirano 17 kreveta za transport pacijenata. Sredstva u iznosu od 740.000 dinara obezbedile su modna kompanija Techstyle Fashion Group iz Kalifornije i švedska kompanija Transcom Worldwide.
Primopredaja donacije 3

Predstavnike donatora, Miljanu Stanković i Veljka Petrovića, kao i Verana Matića, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 su u KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ dočekali direktor ove ustanove prof. dr Vladimir Đukić i  prim dr sc. med. Đorđe Lalošević koji vodi kovid bolnicu, zahvalivši se pritom na ovoj vrednoj donaciji.

„Kroz ovu kovid bolnicu, od početka epidemije pa do danas, zbrinuto je 4.164 bolesnika. Nabavka kreveta za transport pacijenata tzv. strečera, predstavlja značajnu pomoć, naročito sada, kada se u ovoj ustanovi svakodnevno i dalje leči veliki broj ljudi, a kada pandemija prođe, strečeri će se koristiti za transport pacijenata unutar same klinike“, istakao je prof. dr Vladimir Đukić.

„Kompanije TechStyle i Transcom Worldwide pet godina uspešno saradjuju u Srbiji. Od početka pandemije podržavamo borbu protiv kovida – 19 kroz odgovorno poslovanje i visoke standarde zaštite zdravlja naših zaposlenih, od kojih preko 95% rade iz svojih domova. Današnja donacija je sledeći korak u toj podršci i želja da  dodatno pomognemo društvu u borbi sa najvećim izazovom današnjice.  Svesni smo pritiska kome su izloženi zdravstveni radnici i ovo je način da im pokažemo da smo uz njih te da ne postoje reči kojima bi mogli da izrazimo zahvalnost za ono što svakodnevno rade“, izjavio je u ime donatora Veljko Petrović.

Fond B92 i Srpski filantropski forum su od prvog dana epidemije korona virusa u našoj zemlji angažovani u prikupljanju sredstava i nabavci opreme neophodne za lečenje i zbrinjavanje pacijenata obolelih od kovida -19. Do sada je prikupljeno i realizovano preko 1.8 miliona eura podrške za zdravstveni sistem.

„Želimo da pomognemo zdravstvenim radnicima kako bi oni što efikasnije pomagali obolelima od korona virusa. Nastavićemo i u 2021. godini da brinemo o zdravstvenom sistemu i zdravlju naših sugrađana“, rekao je predsednik UO Fonda B92 i izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić.

Click