Srbija i SAD: USAID – Pomoć američkog naroda Srbiji (II deo)

22. May 2023.
Od 2001, USAID, u saradnji sa Vladom Srbije, privatnim sektorom i civilnim društvom, sprovodi raznovrsne aktivnosti širom Srbije u cilju jačanja demokratskih institucija i osnaživanja ekonomskog razvoja. Kroz svoje progame USAID pomaže ne samo jačanje institucija i ekonomije, već i obrazovnog sistema i doprinosi unapređenju svakodnevnog života građana.
maxresdefault (2)

Izvor: PG Mreža

Šta za učenike OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Zrenjanina znače roboti na časovima informatike koje su dobili zahvaljujuću učešću u projektu „Srca Evrope“  USAID-a? Na koji način se kroz program “Otvorena vrata pravosuđa” unapređuje komunikacija građana i predstavnika pravosudnih institucija? Kako je USAID podstakao širenje dobročinstva u Srbiji preko platforme donacije.rs? Šta za korisnike znači postojanje Banke hrane Vojvodina? Kako se Srbija za godinu dana sa 129-og mesta popela na 22. mesto na Svetskom indeksu davanja?

U emisiji govore: profesor informatike i programiranja Darko Stankov; učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zrenjanina: Sara, Ivica i Tijana; advokat i medijator Blaža Nedić; direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Ivica Lazović; predsednik sindikata u Autoprevozu iz Čačka Milenko Jovanović; sudija Osnovnog suda u Čačku Ivan Drobnjak; direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj pri misiji USAID u Srbiji Šenli Pinčoti; osnivač Banke hrane Vojvodine Srđan Budimčić; korisnici usluga Banke hrane: Vladislav Rakić, Zuzana Tir, Nada Jovanović.

Autor: Rade Ranković. Snimatelj: Dejan Derajić
Montaža: Irena Petričić Dimitrijević. Proizvodnja PG Mreža, 2023.

Click