Pet hiljada slikovnica „Lola i Mila“ biće donirano vrtićima širom Srbije

22. April 2022.
Povodom Svetskog dana knjige, koji se obeležava 23.aprila, kompanija McDonald’s će uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, donirati 5000 slikovnica “Lola i Mila” vrtićima širom Srbije.
Slikovnice Lola i Mila_1

Vrtići u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Pančevu, Velikoj Plani i Staroj Pazovi će dobiti slikovnice “Lola i Mila” autora Kristine i Sergeja Ćetkovića koje su namenjene deci uzrasta od 4 do 6 godina i na edukativan način će im pomoći da razumeju određene situacije u kojima se svakodnevno nalaze.

„Izuzetno mi je drago da postoje društveno odgovorne firme koje kroz različite aktivnosti doprinose podizanju kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Uveren sam da će mališane obradovati slikovnice i da će se kroz njihove sadržaje, na zabavan i edukativan način, upoznati sa svakodnevnim  situacijama kroz koje prolaze njihove junakinje. Veoma je važno da se deca od najranijeg uzrasta „druže“ sa knjigom“, izjavio je Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Od dolaska na srpsko tržište trudimo se da podržavamo zajednicu kroz različite projekte. Ove godine fokus nam je na najmlađima i želji da kroz donaciju slikovnica „Lola i Mila“ domaćih autora pomognemo da deca lakše savladaju i nauče o različitim aktivnostima i sutuacijama u kojima se svakodnevno nalaze. Nastavićemo da opremamo i biblioteke osnovnih škola, što smo započeli prošle godine. Zahvalni smo ministru Ružiću i njegovom timu na pomoći da ovu aktivnost sprovedemo“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

Slikovnice „Lola i Mila“ su nastale po ideji Kristine Ćetković, supruge našeg poznatog pevača Sergeja Ćetkovića, koja je beležila sve zanimljivosti njihovih ćerki Lole i Mile i to je kasnije pretočeno u TV serijal „Lola i Mila“, a kasnije i u slikovnice. Izdavač slikovnica je “DexyCo” a edicija „Lola i Mila“ sadrži 11 slikovnica.

Click