Opšta bolnica u Vršcu bogatija za inkubator

22. January 2020.
U okviru akcije za opremanje bolnica i porodilišta u Srbiji „Zajedno za bebe“, predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 donirali su inkubator Službi pedijatrije sa neonatologijom Opšte bolnice u Vršcu. Vrednost donacije je oko 835 hiljada dinara i ovo je 18. donacija od početka akcije.
Zajedno za bebe u Vršcu
Foto: Javni servis .net

Svesni smo da je ulaganje u projekte društvene odgovornosti, kao što je ovo Opštoj bolnici u Vršcu,  za menadžment i zaposlene u Komercijalnoj banci podjednako važno, kao i odlični rezultati u delu pružanja finansijskih usluga. Kroz socijalno odgovorne projekte Komercijalna banka na najbolji način iskazuje svoj stav i shvatanje da samo udruženi u zajedničkom delovanju možemo da oblikujemo bolje okruženje za sve“, rekao je dr Vladimir Medan, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

Foto: Javni servis .net

Akcija „Zajedno za bebe“ pokrenuta je u junu 2014. godine, kao posebna akcija u okviru kampanje „Bitka za porodilišta“ Fonda B92.

Ovde, u porodilištu u Vršcu,  2012. godine uspešno smo otpočeli našu akciju „Bitka za porodilišta“ i u rekordnom roku uspeli da prikupimo sredstva za nabavku čak 3 inkubatora i druge neophodne medicinske opreme. Neizmerno nam je drago što smo danas ponovo ovde i što smo zahvaljujući Komercijalnoj banci uspeli da nabavimo još jedan inkubator. Koristim priliku da pozovem i druge donatore da slede primer Komercijalne banke i da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu opremanje naših bolnica širom Srbije kako bi bebama olakšali dolazak na ovaj svet“, rekao je u ime Fonda B92 Veran Matić, predsednik Upravnog odbora.

Do sada je u ovoj akciji nabavljena medicinska oprema za porodilišta i domove zdravlja u Beogradu (GAK Višegradska i GAK Narodni front), Čačku, Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu, Negotinu, Kladovu, Jagodini, Priboju, Vrnjačkoj Banji, Ćupriji i Pančevu. Osim medicinske opreme, nabavljena je i IT oprema za 13 porodilišta i devet matičnih službi u 19 gradova u Srbiji, za pokretanje projekta upisa novorođenčadi u matične knjige odmah u porodilištu.

Donaciju je primio direktor Opšte bolnice u Vršcu dr Ivan Ivanović, koji je naglasio značaj ove donacije za bolnicu, grad Vršac i okolna mesta.

“Ono što je neophodno u lečenju svih prevremeno rođenih beba, beba sa malom telesnom težinom na porođaju ili nekom urođenom anomalijom, jeste najsavremenija medicinska oprema, koja svakako podrazumeva inkubator. Zahvaljujući Komercijalnoj banci i Fondu B92, Opšta bolnica Vršac je dobila jedan inkubator koji je neophodan u zbrinjavanju prevremeno rođenih beba, naših heroja“, rekao je dr Ivanović.

Načelnik Službe pedijatrije sa neonatologijom dr Dragan Nackov, takođe je zahvalio na donaciji i istakao: „Na Odeljenju pedijatrije do sada smo imali izolete stare preko 40 godina i jednu izoletu staru više od 10 godina. Donacijom najmodernije izolete dobijamo mogućnost da na najkvalitetniji i najefikasniji način lečimo najmlađe pacijente, posebno novorođenčad sa žuticom i pratimo njihov rast i razvoj.

Foto: Javni servis .net

Akcija „Zajedno za bebe“ se nastavlja i u narednom periodu Komercijalna banka će donirati još jedan inkubator, Opštoj bolniciZdravstvenog centra Vranje.

Click