Nova donacija kovid bolnici KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ od belgijske ambasade u Beogradu

10. July 2020.
Ambasada Belgije u Beogradu pridružuje se Fondu B92 u naporima da donese olakšanje zdravstvenom sektoru koji je u prvim redovima borbe protiv virusa COVID.
Veran Matić, ambasador Adam Konrad, dr Tijana Kosanović, dr Đorđe Lalošević
Veran Matić, ambasador Belgije Adam Koen, dr Tijana Kosanović i dr Đorđe Lalošević

Sredstva u iznosu od 400.000 dinara prikupili su Ambasada i odeljenje Odbrane, kao doprinos belgijske ambasade za kupovinu posebnog laboratorijskog frižidera koji će se koristiti za čuvanje uzoraka krvi i krvne plazme na temperaturama ispod 80°C, što će umnogome olakšati rad i funkcionisanje kovid bolnice KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“.

Zamrzivač je doniran bolnici „Dr Dragiša Mišović“ na Dedinju u prisustvu belgijskog ambasadora gospodina Adama Koena i predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića. Dočekali su ih direktor bolnice prof. Vladimir Đukić i dr Đorđe Lalošević sa kojima su razmenjivali mišljenja o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

„Belgija je zemlja koja je snažno pogođena krizom COVID, za koju se čini da je za sada pod kontrolom. U isto vreme shvatamo koliko je važno kolektivno rešiti ovu krizu, a virus se ne zaustavlja na našim granicama. Belgija je znatnom i trajnom podrškom EU dala doprinos Srbiji da prevaziđe ovu krizu. Poslednjih nekoliko dana pokazali smo da još uvek moramo da budemo usredsređeni i odlučni da suzbijemo virus. Ovo će zahtijevati adekvatne mere i odgovarajuće ponašanje. Naša današnja donacija je samo mali znak naše solidarnosti, usmerene pre svega prema zdravstvenim radnicima, koji zaslužuju svu našu podršku. Takođe želim da zahvalim Fondu B92 na njegovom važnom humanitarnom radu“, rekao je ovom prilikom ambasador Koen.

“Imali smo urgentnu potrebu za laboratorijskim frižiderom jer moramo da čuvamo uzorke krvi godinu dana za naša istraživanja. Neizmerno smo zahvalni Ambasadoru Belgije i Fondu B92 na brzoj reakciji. Činimo sve za naše pacijente i ovo nam je zaista velika podrška” rekao je profesor doktor Vladimir Đukić, direktor KBC „Dr Dragiša Mišović“ Dedinje.

Click