Mobilni mamograf u Kragujevcu

27. July 2022.
Grand kafa poručuje „Ne gledaj u šolju; pregledaj se!“ i poziva sve žene u Kragujevcu da zakažu besplatan mamografski pregled.
Ne gledaj u solju, pregledaj se - Kragujevac

Veliko interesovanje vlada za preventivne preglede u mobilnom mamografu koji je u okviru kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled“ od 18. jula postavljen u Kragujevcu.

Podsećajući na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja, Grand kafa je podržala ovu akciju koja se sprovodi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92.

U sredu, 27. jula, od 9h do 17h u krugu UKC Kragujevac gde je postavljen mamograf, predstavnici Grand kafe će ženama koje se pregledaju, lekarima i predstavnicima medija služiti domaću Grand kafu.

Žene iz Kragujevca i okolnih gradova mogu zakazati  besplatni pregled svakog radnog dana od 9 do 19 časova, pozivom na brojeve telefona: 034/500-800 i 034/500-825.

Preventivni mamografski pregled preporučuje se svim ženama iznad 45 godina, kao i ženama od 40. godine koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke.

Uz poruku „Ne gledaj u šolju; pregledaj se!“, Grand kafa zajedno sa partnerima, nastavlja borbu protiv najčešćeg malignog tumora kod žena – raka dojke i podseća na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja.  Tokom narednih meseci, mobilni mamograf biće postavljen i u drugim gradovima Srbije, kako bi se što većem broju žena omogućilo da obave ovaj značajan pregled i sačuvaju sebe i svoje zdravlje.

Click