Donacija kiseoničkih maski Infektivnoj klinici KC Srbije

31. December 2020.
Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije isporučeno je 3000 maski za kiseoničku terapiju, koje su nabavljene od sredstava koje je donirala Komercijalna banka. Ovo je samo deo ukupne količine od 5330 maski koje će biti nabavljene za Infektivnu klininiku u okviru akcije za borbu protiv korona virusa koju sprovode Fond B92 I Srpski filantropski forum.
isporuka 3000 maski_1_31.12.2020.

Komercijalna banka i Fond B92 od 2014. godine u okviru akcije “Bitka za porodilišta” sprovode kampanju “Zajedno za bebe”, u okviru koje je nabavljena i isporučena vredna medicinska oprema za pomoć porodilištima u Srbiji. Na molbu medicinskog osoblja Infektivne klinike KCS, deo sredstava iz budžeta ove kampanje, u iznosu od 600.000 dinara, preusmeren je za pomoć pacijentima koji su zaraženi korona virusom i nabavku 5330 komada kiseoničkih maski.

Maske su namenjene pacijentima Odeljenja intezivne nege i reanimacije. Zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom, na ovom odeljenju je smešten veći broj pacijenata sa težom kliničkom slikom kojima će ove maske pomoći u terapiji i borbi sa zarazom. Maske će, pored pacijenata koji su smešteni na bolničkom lečenju, koristiti I pacijenti sa simptomima zaraze koji svakodnevno dolaze na ovu kliniku.

U narednim nedeljama i preostali deo kiseoničkih maski će biti isporučen Odeljenju intezivne nege i reanimacije Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS. Drugi deo donacije Komercijalne banke u okviru kampanje “Zajedno za bebe”  će biti iskorišćen za nabavku najsavremenijeg 4D ultrazvučnog aparata za potrebe dnevne bolnice GAK Narodni front.

Click