Fondacija „Novak Đoković“ i Beogradski maraton najavili dugoročnu saradnju

17. May 2022.
Beogradski maraton i Fondacija „Novak Đoković“ svoju saradnju nastavljaju i u ostatku godine.
NDF I Bgd maraton foto 2
Foto: Fondacija "Novak Đoković"

Izvor: Sportski žurnal

Fondacija “Novak Đoković” i Beogradski maraton najavili su dugoročnu  stratešku saradnju povodom 35. izdanja najmasovnijeg međunarodnog sportskog događaja u Srbiji. Ove godine, Fondacija našeg najuspešnijeg sportiste svih vremena učestvovala je u Šetnji zadovoljstva na Međunarodni dan porodice 15. maj – ujedno i dan održavanja maratona – čime je potvrđena posvećenost porodici kao stubu društva i centralnoj temi njihovog partnerstva.

Slogan ovogodišnje manifestacije „Prijateljstvo na duge staze“ – oslikava deljenje istih vrednosti  Fondacije “Novak Đoković” i Beogradskog maratona, čiji je predani rad na afirmaciji uloge porodice i njenih vrednosti oličen kroz tri noseća motiva – „Znanje, zdravlje, edukacija“.

Društveno-odgovorni karakter Beogradskog maratona se i ove godine manifestovao kroz programe društvene solidarnosti i zaštite životne sredine, bavljenje fizičkom aktivnošću uz stručne savete iz oblasti medicine i humanitarni rad – gde je Šetnja zadovoljstva od 2.5 km kroz koju je ostvarena saradnja sa Fondacijom bila jedna od pet održanih disciplina ovogodišnjeg programa Maratona.

Posebna pažnja za ciljeve društvene solidarnosti i saradnje i ove godine je izražena kroz učešće osoba sa invaliditetom i brojnih poznatih ličnosti u Šetnji zadovoljstva, prilikom čega su učesnici nosili prigodno obeležene majice Beogradskog maratona.

– Fondacija “Novak Đoković” kao organizacija čiji je osnivač višestruki najbolji sportista sveta, gaji veliko poštovanje prema Beogradskom maratonu, instituciji sporta, zdravlja, humanosti i društveno-korisnog uticaja koja već 35 godina dovodi svet u Srbiju i predstavlja je na najlepši mogući način. Partnerstvo sa Beogradskim maratonom za nas predstavlja inspiraciju i izuzetnu čast i veoma nam je drago što se on ove godine održao na Međunarodni dan porodice, koja predstavlja stub stabilnosti, pravilnog opstanka i razvoja svakog zdravog društva – istakla je Maja Kremić, Nacionalna direktorka Fondacije. „Mi u Novak Đoković Fondaciji verujemo da obrazovanje i znanje treba da budu univerzalna i svima dostupna društvena dobra, jer ona ruše sve prepreke i razlike među ljudima i dozvoljavaju deci da sanjaju velike snove!“ zaključila je direktorka Kremić.

Beogradski maraton je najveći, najmasovniji i najznačajniji tradicionalni sportski događaj u našoj zemlji i zbog toga visoko nagrađivan i priznat od strane domaće i strane stručne i profesionalne javnosti i najvažnijih referentnih stranih institucija.

Izuzetno je značajno, a takođe i veliko priznanje, da je 35. Beogradski maraton bio i kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo u Master kategorijama 2023. godine, u okviru Vorld maraton Mejdžor Serije – kojoj pripadaju najveći svetski maratoni u NJujorku, Čikagu, Bostonu, Londonu, Berlinu i Tokiju.

– Ponosni smo što smo u ovoj važnoj godini za budućnost Beogradskog maratona ostvarili saradnju sa Fondacijom „Novak Đoković“ čiji je osnivač jedan od najboljih sportista u istoriji i najvažniji ambasador naše zemlje u svetu. Uvereni smo da će, zahvaljujući ovom gestu i mnogobrojnim značajnim ostvarenjima tokom njegove istorije, 35. izdanje Beogradskog maratona biti njegovo najuspešnije i time nam otvoriti perspektivu za nove vidove saradnje i u periodu između održavanja naše manifestacije – istakao je ovim povodom Dejan Nikolić, ambasador AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka).

Beogradski maraton i Fondacija „Novak Đoković“ svoju saradnju nastavljaju i u ostatku godine, povodom čega će blagovremeno informisati javnost o novim zajedničkim aktivnostima i planovima.

Click