Eliksir Grupa donirala 100 miliona dinara Opštini Negotin

14. June 2021.
U okviru Inicijative „Za napredak Negotinske krajine“, koju su pokrenuli Opština Negotin i Eliksir Grupa, ova kompanija uložiće 100 miliona dinara u projekte održivog razvoja, koji će biti realizovani do kraja ove godine.
10

Ček na 100 miliona dinara u ime Eliksir Grupe i porodice Popović predsedniku Opštine Negotin Vladimiru Veličkoviću uručila je Ružica Popović, majka vlasnika kompanije i predsednica Fondacije „Humano srce Šapca“.

– San svake majke je da njena deca odrastu u ljude kojima će se ponositi. Ja sam taj san dosanjala. Posebno mi je drago što je novac uglavnom namenjen deci, jer ulaganje u decu je ulaganje u budućnost – kazala je Ružica.

U ime građana Negotina zahvalio je Vladimir Veličković, predsednik Opštine.

– Obnavljanje igrališta, kupovina potrebnih sredstava školama širom opštine, uređenje pešačkih staza u naselju Borska, Srbe Jovanovića, ka Bukovu, nabavka automobila za potrebe prevoza pacijenata sa dijalize, rekonstrukcija krova na Manastiru Кoroglaš, radovi u crkvama u Radujevcu i Miloševu, nabavka smart klupa, uređenje stajališta, asfaltiranje ulica u mesnim zajednicama i izletištu Badnjevo, samo su deo onoga što ćemo realizovati u ovoj godini, a naša saradnja trajaće dugo – poručio je Veličković.

Kao simbol dugovečnosti saradnje i prijateljstva, u znak poštovanja velikom srpskom kompozitoru Stevanu Mokranjcu, kraj njegove biste sadnicu badema zasadili su Vladimir Veličković, predsednik Opštine i Stanko Popović, predsednik  Elixir Group.

Svoje opredeljenje da doprinosi razvoju zajednice, podstičući i druge, sa fokusom na decu i mlade, Elixir je potvrdio i odlukom da idejno rešenje novog stambeno-poslovnog komleksa u centru Negotina, Elixir Garden, poveri studentima Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u NIšu. Nagrade autorima najboljih radova uručila je Maja Radulović, zamenik direktora Elixir Prahova.

– U viziju Elixir Gardena utkali smo i sve potrebe mladih ljudi koji su na korak od odluke da krenu iz Srbije, jer nemaju dobre uslove za život i zasnivanje porodica. Želimo da promenimo njihove odluke i zadržimo ih, nudeći konkretne uslove za rad i život. I zbog toga ćemo nastojati da promenimo njihova razmišljanja. Svima onima koji su već otišli ponudićemo sigurnije uslove za povratak i nastavak života u rodnom kraju, preporođenom novim idejama pretočenim u realnost. Negotin više neće biti mesto iz koga se odlazi. Ne! Želimo da Negotin bude mesto povratka i dobro mesto za život i budućnost – poručila je Maja Radulović.

Izložba studentskih radova otvorena je u prostorijama Elixir Fondacije u centru Negotina.

– Želeli smo da naše rešenje bude moderno i u skladu sa savremenim potrebama ljudi. Zahvalni smo na poverenju Elixir-u koji nam je dao ovu priliku, koja za nas predstavlja vetar u leđa – rekla je Anastasija Ilić, članica tima koji je dobio prvu nagradu.

Tokom tri dana manifestacije posvećene Inicijativi „Za napredak Negotinske krajine“, u centru Negotina u aktivnostima namenjenim najmlađima učestvovalo je više od hiljadu mališana iz vrtića, osnovnih škola i sportskih klubova, kao potvrda dobre saradnje ove komapnije i lokalne zajednice.

Eliksir Grupa posluje u Prahovu od 2012. godine i kontinuirano ulaže u projekte koji doprinose njenom daljem razvoju. Zahvaljujući ovoj donaciji u 39 sela negotinske Opštine radiće se putevi, u gradu će biti postavljeno 5 dečjih igrališta, a sredstva su za svoje prioritete dobile i obrazovne ustanove za radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području cele opštine. Inicijativa predviđa i ulaganje u unapređenje zdravstvene zaštite – nabavku vozila za dijalizu negotinskom Zdravstvenom centru, kao i očuvanje kulturne i istorijske baštine kroz sredstva namenjena manastiru Кoroglaš i crkvama u Miloševu i Radujevcu.

Click