Donacija fondacije „Osmeh na dar“ Dečijem odeljenju somborske bolnice

12. Februar 2020.
U subotu, na Dečijem odeljenju Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor uručena je vredna donacija od 8 novih bolničkih kreveta od strane fondacije „Osmeh na dar“ iz Novog Sada.
21213d651ce7f9d600522d7586ac0144_XL
Fotografija preneta sa portala sombor.info

Fondacija „Osmeh na dar“ je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni ciljevi fondacije su, između ostalog, pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji. U sklopu svoje 14. novogodišnje akcije, u decembru mesecu 2019. na 4. Festivalu lampiona u Novom Sadu skupljena su određena sredstva koja su usmerena na donacije Opštoj bolnici Sombor i Opštoj bolnici Sremska Mitrovica. U dogovoru sa načelnikom Dečijeg odeljenja, dr Milanom Arnautom, kupljeno je 8 novih kreveta.

Ovom prilikom dr Milan Arnaut iskazao je veliku zahvalnost na ovoj značajnoj donaciji koja je plod nesebičnog humanitarnog rada mladih ljudi i naglasio da je donacija stigla u pravo vreme kao zamena dotrajalim ležajevima a u nadi da će se uskoro obnoviti i preostalih 17 bolničkih ležajeva od ukupno 25 koliki je kapacitet Dečijeg odeljenja.

Dr Milisav Vujović, Pomoćnik direktora za medicinska pitanja Opšte bolnice Sombor, uputio je zahvalnost u ime direktora i svih zaposlenih i pohvalio prisutne koji pored svih svojih obaveza na fakultetu odvajaju vreme za bavljenje humanitarnim radom i ovakvim primerom postiču mlade da se osvrnu na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Članak je prenet sa sombor.info.