Dobra dela jača od zaborava

3. December 2020.
Blanka Romano i Snežana Aleksendrić, bivše novinarke Frankfurtskih vesti, su među ovogodišnjim dobitnicima povelje zahvalnosti za dugogodišnji rad u rubrici humanitarni most.
Untitled-4

Izvor: Jevrejski pregled

Ko spasi jedan život, spasio je ceo svet, drevna je mudrost iz Tamuda. Zato je izuzetna čast povelja kojom je Srpski filantropski forum, povodom nacionalnog Dana darivanja 9. oktobra, odlikovao i dve članice Jevrejske opstine Beograd, Blanku Romano i Snežanu Aleksendrić, bivše novinarke “Frankfurtskih vesti”. Radeći u rubrici “Humanitarni most” sa koleginicama Slavicom Sarajlijom i Radmilom Lončar pomagale su ljudima u nevolji. Pišući o ljudskim sudbinama spajale su čitaoce “Vesti” iz dijaspore i nevoljnike iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Bile su to teške ratne i ni malo lakše poratne godine, godine ozbiljnih iskušenja.

Malobrojna ekipa “Humanitarnog mosta” uz pomoć brojnih dobrih ljudi širom sveta, poreklom iz regiona, ali i stranaca, uspela je da odradi ono što ni nakon toliko godina nije promaklo Filantropskom forumu i Fondu B92. Sve to ne bi bilo moguće bez donatora iz Evrope, Amerike, Kanade i Australije, koji su posredstvom Humanitarnog mosta pomagali svojim zemljacima. Vera i nacija nisu bile važne, ideja je bila povezati one u nevolji i one koji žele da pomognu. I tako godinama… Zato je ovo priznanje ne samo novinarkama, članicama naše opštine, njihovim koleginicama, već i svim ljudima dobre volje koje su inspirisale na akciju.

Srpski filantropski forum i Fond B92 poveljama su ove godine odlikovali i brojne institucije, kompanije i novinare za razvoj dobročinstva i filantropije, poput novinarke N1 Jelene Zorić, za emisiju “Dobro u ljudima”, Hemofarma, Ambasade Kraljevine Norveške…

Click