Centru za podršku porodici u Nišu u protekle tri godine donirano 96.000 EUR

19. July 2022.
MK Group i AIK Banka, već deset godina podržavaju organizaciju SOS Dečija sela Srbija, a zadnje tri godine pomažu i rad njihovog posebnog programa - Centra za podršku porodici u Nišu, kome su donirale ukupno 96.000 EUR.
Rad-Centra-Putokaz
Foto: sam.org.rs

Izvor: eKapija

MK Group i AIK Banka, već deset godina podržavaju organizaciju SOS Dečija sela Srbija, a zadnje tri godine pomažu i rad njihovog posebnog programa – Centra za podršku porodici u Nišu, kome su donirale ukupno 96.000 EUR.
Povodom ovogodišnje donacije u iznosu 36.000 EUR, u Gradskoj kući u Nišu, predstavnike MK Group, AIK Banke i organizacije SOS Dečija sela Srbija, pozdravila je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, koja je istakla važnost pružanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu i osnaživanju porodica u riziku od izmeštanja dece.
Ovom prilikom, ujedno je između grada Niša i SOS Dečija sela Srbija potpisan i sporazum o saradnji, usmeren na realizaciju zajedničkih aktivnosti za pružanje podrške deci, mladima i porodicama u riziku, unapređenje socijalne inkluzije, smanjenje siromaštva, ekonomsko osnaživanje i porodičnu funkcionalnost, kroz implementaciju SOS programa jačanja porodice, navodi se u saopštenju.
– Već deset godina MK Group i AIK Banka su uz decu i SOS Dečija sela, a posebno smo im zahvalni na donacijama niškom Centru za podršku porodici. Aktivnosti centra usmerene su na pružanje pomoći socijalno ugroženim porodicama, koje su se usled nepovoljnih životnih okolnosti našle u riziku od odvajanja dece. Saradnici Centra rade i sa porodicama koje se pripremaju za povratak deteta nakon perioda razdvojenosti, kao i sa hraniteljima koji deci obezbeđuju alternativno zbrinjavanje – navela je tom prilikom Vesna Mraković, nacionalna direktorka SOS Dečijih sela Srbija.
Organizaciji SOS Dečija sela Srbija i njihovim projektima, MK Group i AIK Banka donirale su u proteklih deset godina više od 350.000 EUR kroz razne vidove pomoći. Kako je napomenuto u saopštenju, grupacija kontinuirano podržava sve lokalne zajednice u kojima posluje, a u poslednjih pet godina uložila je 5 mil EUR u društveno odgovorne aktivnosti.
Click