AIK banka donirala milion dinara NURDOR-u

6. December 2019.
AIK banka saopštila je danas da je donirala milion dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).
ed49f51bb29b0f9e4947c027679
Član Upravnog odbora NURDOR-a Jolanda Korora i Periša Ivanović, pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK Banke. Foto: Beta

“Ove godine odlučili smo da pred novogodišnje praznike obradujemo NURDOR i sva prikupljena sredstva usmerimo ka izgradnji nove Roditeljske kuće u Beogradu”, kazao je pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK banke Periša Ivanović na gala donatroskoj večeri i aukciji NURDOR-a, koja je u Novom Sadu održana uz podršku kompanije MK grupa.

Ivanović je istakao da AIK banka kontinuirano učestvuje u akcijama ovog tipa, ali i da je posebno ponosan na one koje su usmerene ka najmladjima i dodao da se na ovaj način trudi da motiviše i druge kompanije i pojedince da pomognu koliko su u mogućnosti.

“Nadamo se da će još jedna Roditeljska kuća pomoći NURDOR-u da olakša deci i roditeljima lečenje, i da će i deca koja to do sada nisu bila u mogućnosti, moći da se leče u kućnim uslovima”, izjavio je Ivanović, navedeno je u saopštenju.

Ove godine AIK banka izdvojila je više od 200.000 evra za različite aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, a kao društveno angažovana banka uvek je bila oslonac društvu, pogotovu mladim ljudima i deci, pa će tako i u narednom periodu nastojati da na ovaj način pomaže i doprinosi društvu.

“Želim da zahvalim AIK banci što je svoja sredstva usmerila ka izgradnji još jedne Roditeljske kuće. Smatram da je izuzetno važno da se što više kompanija uključuje u ovakve aktivnosti i donacija, kako bismo značaj lečenja dece podigli na najviši mogući nivo i zajedničkim snagama olakšali ove teške dane i njima i njihovim roditeljima”, navela je predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Joland Korora i istakla važnost podrške deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima.

Prva roditeljska kuća na teritoriji Vojvodine osnovana je 2013. godine u Novom Sadu, kada je predsednik MK grupe Miodrag Kostić svoju porodičnu kuću vrednu 1,5 milion evra, ustupio na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa NURDOR-om.

Namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja, a do sada je, pod okriljem ovog doma, svoje mesto našlo više od 80 porodica.

Click