U Požegi (Hrvatska) srušen krst ispred pravoslavne crkve

12. Septembar 2021.
Ispred pravoslavne crkve u Požegi, u noći sa subote na nedjelju, srušen je mramorni krst. Požeški paroh Šarić, koji živi uz crkvu, kaže da se vjerojatno radi o nedjelu pojedinca i da takav čin nikako nije odlika naroda koji živi u Požegi.

Piše: G. Borković

U dvorištu požeške pravoslavne crkve u nedjelju ujutro osvanuo je srušen i slomljen mramorni križ, objavio je portal Požega.eu. Kako je za Novosti kazao požeški paroh Dejan Šarić, koji živi neposredno uz crkvu, incident se dogodio između 23 sata u subotu, kada je zaključao ulazna vrata i 8 sati ujutro u nedjelju, kada ih je otvorio i shvatio što se dogodilo.

– Srušen je krst ispred crkve. Dvorište je bilo zaključano preko noći. Neko je očito preskočio ogradu da bi to napravio. Vjerujem da je riječ o pojedinačnom djelu slučajnog prolaznika koji je možda bio u pijanom stanju. Nikada prije, a ja sam u Požegi od maja ove godine, nitko me nije krivo pogledao niti je bilo ikakvih problema – rekao nam je paroh Šarić, komentirajući ovaj huliganski čin koji može poremetiti dobre odnose između većinskog i manjinskog naroda.

Rušenje križa osudio je i požeški gradonačelnik Željko Glavić.

– Osuđujem takvo bezumno, necivilizacijsko ponašanje i izražavam duboko žaljenje zbog vandalskog čina koji je potpuno u suprotnosti s vrijednostima koje Požega živi – rekao je gradonačelnik Glavić, kazao je za portal Požega.eu.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid.

Tekst je prenet sa portala Novosti.

Share