Napadnut auto srpskih oznaka, policija nije reagirala (VIDEO)

21. November 2023.
Na dan kolone sjećanja huligani su na cesti kraj Nuštra napali srpske studente koji su se vozili u automobilu somborskih registracija, dok je policija sve to mirno promatrala. Sada istražuju što se dogodilo
Hrvatska
Foto: Snimak ekrana youtube kanala portala Novosti

Piše: A. Kožul

Redakcija Novosti došla je u posjed snimke na kojoj se vidi kako četvorica mlađih muškaraca izlazi iz automobila vukovarskih registarskih oznaka te uz povike nasrće rukama i nogama na drugi osobni automobil.

Prema riječima svjedoka koji je zabilježio napad, muškarci su 18. novembra napali vozilo sa somborskim tablicama koje se kretalo u pravcu Vinkovaca iz Vukovara, na izlazu iz Nuštra. Incident se dogodio malo iza 10 sati prijepodne, u isto vrijeme kada se u Vukovaru održavala kolona sjećanja. Sve se odigralo u prisustvu policije, ali huligani na licu mjesta nisu dobili čak ni prijavu za remećenje javnog reda i mira.

 

Očevidac napada ispričao je da se tog dana sporo vozio u koloni auta. U suprotnoj traci, iz smjera Vinkovaca prema Vukovaru, uočio je Audi vukovarskih registracija i dva mladića koji su sa zadnjeg sjedala virili do pasa, sjedeći svako na svom prozoru. Naglo su promijenili smjer i nepropisno se ubacili u drugu traku, onu u kojoj su bili putnici iz Sombora i očevidac.

– Odjednom su ušli u moju traku i krenuli da me zaobilaze u velikoj brzini. Auto koji je išao u suprotnoj traci se morao pomaknuti na ugibalište za autobus. Da nije, desio bi se frontalni sudar. Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obilježavao tako i srpske registracije. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobitelu. Tamo se vidi da su psovali, lupali na auto i otkinuli retrovizor. Na snimci se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a – govori svjedok koji je htio ostati anoniman.

Pitanje je što bi se sve dogodilo da se sasvim slučajno na cesti nije pojavio policijski kombi. Međutim, kako se vidi na snimci, huligani su se vratili u svoj auto, okrenuli se i nastavili u suprotnom smjeru. Prije odlaska, jedan među njima, onaj u HOS majici, masno je opsovao “srpsku majku” osobama iz drugog auta.

Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj postaji u Vinkovcima. Rečeno mu je da su napadnuti studenti iz Srbije koji su išli u Bosnu i Hercegovinu.

– U stanici su mi također rekli da su odustali od progona i privatne tužbe, jer, kako je rečeno, ne žele dolaziti na sud i biti izloženi javnosti. Isto tako, rekli su mi da su oštećenja na njihovom autu postojala i prije. Ne ulazim u to, ali između redova sam shvatio da od toga neće biti ništa i da će taj zapisnik završiti u ladici – prepričava svjedok.

– Policijski kombi je bio pored, čak i jedan policijski auto, dva policajca su gledala u to. Napadači su sjeli u auto i otišli, a policajci stoje i gledaju. Nikome to ništa nije bilo čudno. Rekao sam policajcu da je nebitno tko sam ja i koje su tablice na mom autu, ali dozvoliti da netko nekoga tako brutalno napadne i da se ne reagira na to, zaista je sramotno. Zato sam vam poslao ovaj snimak. Nije na meni da postupam dalje, ali volio bih da se nađe netko u ovoj zemlji da zaštiti ljude kada je to potrebno. Znam da bih htio da i meni netko priskoči u pomoć u takvoj situaciji – govori očevidac i naglašava da su se huligani u autu s vukovarskim registracijama i prije napada ponašali razuzdano, kao da su u svatovskoj povorci.

Osim ovog napada, oni su ugrožavali i sve druge, načinili su nekoliko prometnih prekršaja. Zbog neprimjerene brzine su zamalo izazvali sudar.

– Ne znam zašto bi se prema njima postupalo s razumijevanjem. Oni su sve nas u toj koloni ugrožavali, a pušteni su da samo tako odu – rekao je svjedok.

Od Policijske uprave vukovarsko-srijemske zatražili smo službeno priopćenje o ovom događaju. Objavit ćemo ga po primitku.

Za Hinu su tek kazali da postupaju i provjeravaju događaje.

Tekst je prenet sa portala Novosti.

Click