Zadovoljstvo u tekstu – Četiri S

3. July 2022.
U novoj epizodi “Zadovoljstva u tekstu” pod nazivom “Četiri S (Sumnja sova stepenik i smrt)” Vladimir Cerić i Biljana Srbljanović, uz živopisnu audio pratnju izvesnih gospođica Maje i Rubi, razgovaraju o novoj HBO mini-seriji pod naslovom “Stepenice”, koja je jedna vrsta igrane adaptacije dokumentarne real crime serije pod istim naslovom koju možete naći na Netflix-u.

Obe serije prate nesvakidašnji događaj crne hronike, koji započinje nerazjašnjenim okolnostima bizarne iznenadne smrti Ketlin Peterson, glave i pokretačke snage jedne idiosinkratične rekomponovane porodice američkog juga. Za njenu smrt veoma brzo biva optužen njen muž, Majkl Peterson, koji i dan danas tvrdi da nije ubio svoju voljenu ženu i da je u pitanju nesrećni slučaj.

Sulude teorije, korumpirano tužilaštvo, podmetanje dokaza, otkriće potpuno istog smrtnog slučaja još jedne žene iz Majklove prošlosti, višegodišnje suđenje, rastakanje porodice, tajni seksualni život i opake mogućnosti jedne sove, nose ovu misterioznu i uzbudljivu priču kako u seriji, tako i u dokumentarnom predlošku.

Ko je uživao, a ko ne, ko veruje u Majklovu nevinost i zašto ne, ko veruje u teoriju nalik na Hičkokovu maštu i zašto sve ovo toliko intrigira javnost, slušajte u novoj epizodi ZUT-a, šerujte, komentarišite, lajkujte i šaljite, mnogo nam znači.

Članak je prenet sa portala Remarker.

Članak je prenet sa portala Remarker.

Click