BBC nudi svoj sadržaj drugim medijima

6. April 2020.
BBC kao globalni javni servis odlučio je da svoje sadržaje vezane za korona virus i krizu koja je zbog istog nastala u svetu ponudi svim sajtovima koji rade u okviru profesionalnih standarda, nezavisno od njihove veličine i značaja.
serbian

Ova akcija odnosi se na sve jezičke redakcije BBC-ja, a u našem regionu to je BBC NEWS na srpskom.

Njihov saobraćaj se u proteklim nedeljama povecao četiri puta i sada su u prilici da ga ponude (skoro) svima. Tu na umu pre svega imaju lokalne sajtove.

“Svaki od sajtova koji je zainteresovan i koji ispunjava profesionalne standarde dobio bi svoj API key koji bi mu omogućio da se ove priče automatski učitavaju na njegove stranice. Dakle, sve ovo ostaje na vašem sajtu i nije nam cilj da vaš saobraćaj usmeravamo ka BBC, već da, naprotiv, pomognemo vama da ostvarite veći broj PW i dodatno zaradite od reklama koje mozete postavljati oko tog sadržaja.”

Njihov sadržaj možete na svom sajtu plasirati kao posebnu rubriku, napraviti box, uvući u vaš Korona sadržaj, na vama je. Dobijate pristup tekstu, slikama, a mozete i da embedujete njihov video. Ono što je jedini zahtev je da nema intervencije na sadržaju i da se on objavljuje onako kako je originalno napravljen.

Zainteresovani se mogu javiti redakciji BBC na srpskom.

Click