Srednjoškolci upisivali dobra dela

9. February 2024.
Učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru učestvovali su danas u inicijativi “Knjiga dobrih dela u školama Srbije“ ispisujući dobra dela kojima su svedočili ili uradili.
Upisi-dobro-delo
Foto: Freemedia

Piše: N. Šehović, Izvor: Freemedia

Ovu inicijativu pokrenuo je Srpski Filantropski Forum u saradnji sa novopazarskim udruženjem “Svetionik“.

Koordinatorka humanitarnog sektora tog udruženja Ajla Salihović kaže da je cilj inicijative da podstakne mlade osobe da čine dobra dela i zajedno rade za zajednicu.

 

“Videli smo da su zainteresovani za akciju. Jeste ih malo sramota da priđu, ali uglavnom se vrlo radi pridruže akciji. Ima baš lepih komentara i dobrih dela koje rade“, ističe Salihovićeva.

 

Foto: Freemedia

 

Koordinatorka učeničkog parlamenta u ovoj školi Kanita Islamović smatra da će učestvovanjem u ovoj inicijativi mladi probuditi svest svojim vršnjacima da treba da rade dobra dela.

 

“Interesovanje učenika na početku je bilo vrlo malo jer su se plašili kako će drugi da reaguju na njih, ali kako vreme otiče ono raste“, navodi Islamovićeva.

 

Foto: Freemedia

 

Osim u ovoj školi, inicijativa je sprovedena i u novopazarskoj Gimnaziji, a budućih dana svoja dobra dela ispisivaće i učenici Medicinske i Tehničke škole.

 

Tekst je prenet sa portala Freemedia.

Click