Gradonačelniče, ovakvu Moravu hoćemo

19. April 2020.
Kažu da u svakoj nesreći ima i malo sreće, pa su se u vreme pandemije virusa Covid-19 već pojavile vesti u kojima se sa satelitskih snimaka i iz podataka raznih istraživačkih stanica moglo dokumentovano videti da je drastično smanjenjo zagađenje vazduha i životne sredine u svim velikim urbanim sredinama na svetu.
Morava-2-1.jpg
Fotografije preuzete sa portala Ozonpress

Naravno, prve vesti tog tipa počele su da stižu iz Kine, zemlje u kojoj je možda i najveći stepen industrijskog zagađenja ali i zemlje iz koje je korona virus započeo svoje širenje celom planetom.

Neverne Tome, mogle su se tako uveriti da čovek zaista jeste svoj najveći neprijatelj i taj koji najviše radi u korist sopstvene štete, tj. sopstvenog zdravlja i budućnosti opstanka ljudskog roda na planeti Zemlji. Istovremeno mogli su se uveriti i koliko malo je potrebno Zemlji da počne svoj oporavak od zagađenja koje joj čovek nanosi.

Kada sve ovo svedemo na našu lokalnu priču, dovoljno je bilo otići do Ovčar Banje i usput povremeno baciti pogled na Moravu i jezero Međuvršje, a po svedočenjima čitalaca koji su nam se javljali ovih dana, slično je i u nizvodnom toku.

Morava je čista i bistra, ribari se takmiče sa kormoranima ko će više ribe uloviti, a ako vanredno stanje potraje još malo i riblji fond će se obnoviti i biti kao i nekada.

Jednom rečju, gradonačelniče Čačka ovo je Morava kakvu želimo i hoćemo, da bude i da takva ostane.

Želimo i da komunalna i svaka druga inspekcija u gradu ne bude slepa kod očiju, pa da niti sprečava niti kažnjava bilo kakav vid zagađivanja Morave kakvo je bilo i ovo od pre par dana očemu smo već pisali.

Članak je prenet sa portala Ozonpress.

Članak je prenet sa portala Ozonpress.

Click