Odloženo suđenje zbog nelegalnih građevinskih radova kod OK Radija

19. October 2023.
U Osnovnom sudu u Vranju u četvrtak je odloženo suđenje Stefanu Iliću, direktoru “Colosseum gest” - a, zbog nelegalne gradnje, nakon koje je usledilo i zazidavanje dela redakcije OK Radija.
IMG_9490 (2)
Fot: Ok radio

Podsetimo, kao investitor nelegalnog objekta, u ime “Colosseum gest” – a pojavljuje se Stefan Ilić, protiv kojeg je podignuta krivična prijava za bespravnu gradnju.

Inače, iza kladionice kockarnice “Colosseum game”,  za čije je potrebe investitor “Colosseum gest” izvodio radove,  stoji Dejan Nikolić Kantar, a nominalni vlasnici su različiti.

Na današnjem ročištu nije se pojavio advokat okrivljenog Novica Zdravković, koji mu je 16. oktobra otkazao punomoćje i o tome obavestio sud, koji je Iliću tokom ročišta uručio taj podnesak.

Tužilaštvo je navelo da je za dela za koja se tereti Ilić, predviđena kazna zatvora i do osam godina, te je prisustvo advokata obavezno.

Iz razloga neispunjavanja procesnih pretpostavki, glavni pretres se odlaže za 22. novembar.

Ilić je dužan da do tada angažuje advokata, a ako se to ne desi, sud će mu po službenoj dužnosti dodeliti branioca.

Takođe, protiv Ilića se vodio još jedan proces, koji se odnosio na radove zbog kojih mu se sada sudi, a usled kojih je zazidan i OK Radio.

Sud je presudio da se Ilić u tom slučaju kazni sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora,  za dela koja su mu se u tom predmetu stavljala na teret.

Nakon žalbe tužilaštva, slučaj  je vraćen na ponovno suđenje.

Tekst je prenet sa portala OK radio.

Click