Pretučen sin Nenada Rašića, uhapšeno 8 osumnjičenih

23. February 2021.
Osamnaestogodišnji sin srpskog političara sa Kosova Nenada Rašića, pretučen je danas oko podneva u dvorištu gimnazije u Lapljem selu. Smešten je u bolnici. Večeras je uhapšeno osam lica.
rasic.jpg
Nenad Rašić. FOTO: Printscreen, Medija centar Čaglavica

Kosovska policija se upravo oglasila saopštenjem za medije u kojem je potvrdila da je u policijsku stanicu privedeno osam osoba osumnjičenih za napad u blizini škole u Lapljem Selu, od kojih je jedan maloletnik.

Iako ne potvrđuju da se radi o napadu na Rašićevog sina, kosovski mediji su već to javili.

Mladić je smešten u bolnici, takođe je potvrdila Kosovska policija.

Da je više lica danas fizički nasrnulo na sina Nenada Rašića, nismo uspeli kroz više pokušaja u toku dana da potvrdimo, bilo preko policijske stanice u Gračanici, odnosno komandira Bratislava Trajkovića, bilo preko policije u Prištini, a koja nas je uputila upravo na Trajkovića. On se do objavljivanja ove vesti nije javljao na više naših poziva, i to još od poslepodneva.

Nenad Rašić je u izjavi za Kallxo potvrdio da je njegov sin prebijen danas metalnim predmetima i da je zadobio teške povrede lica i glave, te da su mu zubi polomljeni, a za večeras u 10 je najavljen i intervju sa njim na ovoj televiziji o ovom događaju.

„Prihvatio sam da moram da platim cenu ideologije koju zastupam ali zaista nisam očekivao da će moj sin platiti tako neprirodnu cenu“, kazao je za ovaj medij Rašić.

KoSSev je prethodno pokušavao da dobije odgovor od Rašića, u čemu takođe nismo uspeli. Kratko nam je rekao da „ne može da priča“.

Kurti: Izgleda da je zverski napad zbog njegovog oca

Sinoć se oglasio i lider LVV Aljbin Kurti.

„Sa velikim žaljenjem smo primili vest da je danas u Gračanici 18-godišnji dečak Nikola Rašić zverski pretučen hladnim oružjem. Nikola je sin Nenada Rašića, poznatog srpskog demokratskog političara na Kosovu“, naveo je u obraćanju preko Fejsbuka.

„Čini se da je ovo razbojništvo nad Nikolom Rašićem organizovano i ima veze sa njegovim roditeljem koji nije slomljen, niti podvrgnut pritiscima i pretnjama Srbije. Verovatno, pošto nisu mogli da zaplaše Nenada Rašića, pretukli su njegovog sina Nikolu“, naveo je u poruci, dodajući da će u „novoj vladi“ raditi na tome da „da svi građani Kosova, bez obzira na nacionalnost, žive bezbedno“.

Kurti je apelovao na policiju i tužilaštvo da reše slučaj.

„Molim agencije za sprovođenje zakona da hitno reše ovaj slučaj i privedu zločince pred lice pravde, dok Nikoli želim pun i brz oporavak“, poručio je.

Članak je prenet sa portala Kossev.

Članak je prenet sa portala Kossev.

Click