Šta se dešava u “Juri”: Radnici rade jedan pored drugog, menadžment traži poništenje testiranja od subote

13. May 2020.
To što radimo čovek do čoveka to više nije tajna, sad se kažnjavaju radnici ako neko slučajno spusti masku, prenose nam radnici leskovačke Jure u kojoj s esvakodnevno povećava broj zaraženih korona virusom.

Dvesta radnika iz ove kompanije je testirano u subotu i nedelju.

Radnici nam kažu da je u subotu testirano 80 radnika ali da se tu “nešto muva”.

Kažu nam da su neke rezultate poništili i da su to, navodno, tražili Koreanci, vlasnici fabrike , jer je po njima puno pozitivnih

A 120 je testirano u nedelju i radnici kažu da se priča kako ima ” dosta pozitivnih”.

Ali, svi oni su radili a juče su bile za trakom dve devojke koje su takodje testirane zbog kontakata sa zaraženima koronom ali im rezultati još nisu stigli.

Prenose nam da se primaju novi radnici i da se pripremaju rešenja o otkazu onima koji su po ugovorima na odredjeno angažovani već dve godine.

Kažu da će otkaz, izmedju ostalog, dobiti i samohrana majka i koja živi koa podstanar.

Radnici su ogorčeni.

Kažu da pokušavaju na sve načine da izvrše pritisak da se to ne desi, ali sudeći o onome što je , prilikom poslednjeg boravka u Nišu rekoa predsednik Srbije Aleksnadra Vučić da ovo nije socijalizam i da radnici mora da rade, misle da je sve uzalud.

Kažu nam i da su u proteklim godinama, ali i sada, bar dvadesetak puta priojavljivali inspekciji za rad razne nepravilnosti u Juri ali da oni “ništa nisu uradili”.

Prenose nam i da su po drugim fabrikama počele ankete medju zaposlenima da li su bili u bilo kakvim kontaktima sa radnicima Jure.

Kažu da radnike “Aptiva” koji navedu da su imali bilo kakav kontakt sa nekim iz Jure automatski šalju kući na 14 plaćenih dana, koliki je period inkubacije virusa korona.

Prenose nam i da se radnici Jure, kojima je odredjena smaoizolacija , pozivaju da dodju na posao i rade .

Kao konkretan primer navode da je nekim radnicima prošlog utorka rečeno da ostanu kući u samoizolaciju a da su ih iz fabrike istog popodneva zvali da sutradan obavezno dodju na posao.

A onda je, tvrde, lider nasumice birao po tri čoveka iz grupe koje je sklao u smaoizolaciju, ostali su morali da rade.

Članak je prenet sa portala JUGpress.

Članak je prenet sa portala JUGpress.

Click