Ambasador Koreje otvorio festival filmova iz svoje zemlje

4. December 2019.
Ambasadro Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če otvorio je večeras trodnevni festival korejskog filma u Leskovačkom kulturnom centru pod nazivom „Upoznajte Koreju kroz filmove“, koji je prethodno održan u Beogradau, Nišu i Somboru, a povodom obeležavanja 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između te daleke zemlje i Srbije.
lkc_amabsador-koreje_film_festival1.jpg
Fotografija preneta sa portala JuGmedia

„Tokom ove godine smo imali dosta kulturnih događaja zato što smo slavili 30 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa i ovaj filmski festival će obeležiti kraj. Tokom ova tri dana imaćete priliku da gledate šest filmova i to različitih žanrova. Neki su manje ozbiljniji, neki su komični. Znam da i Srbija ima odlične filmove. Nadam se da će ovo biti prilika da upoznate našu kulturu i da vidite korejske filmove“, kazao je ambasador Če.

Abasadora Če i njegove saradnike u holu LKC-a dočekali su mladi i rukovostvo ove kulturne ustanove sa direktorkom Sanjom Conićem na čelu, koja je kazala da se danas realizuje dogovor s početka ove godine.

„Ovo je prilika da se upoznamo sa jednom drugom kulturom, da širom otvorimo svoja vrata i za neke nove projekte i za drugačiji vid saradnje. Leskovački kulturni centar je institucija, jedna od značajnijih u gradu. Prepoznat je od strane Ministarstva kulture s projektima koje realizujemo jer za većinu svojim projekata imamo podršku Ministartsva“, kazala je Conićeva, nabrajajući sve festivale LKC-a.

U naredna tri dana, do 6. decembra, leskovačka publika imaće, inače, priliku da vidi filmove novije filmske produkcije iz Južne Koreje u organizaciji korejske ambasade i LKC-a.

Članak je prenet sa portala JugMedia.

Članak je prenet sa portala JugMedia.

Click