„Pružimo ruku deci“ – Humanitarna akcija udruženja „Ateisti Srbije“

29. December 2019.
Udruženje građana „Ateisti Srbije“ sprovelo je treću po redu humanitarnu akciju pod nazivoim „Pružimo ruku decu“. Humanitarna akcija je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu i Zaječaru
ateist2-696x414.jpg

 

U Zaječaru su podeljeni novogodišnji paketići deci u ustanovi za dnevni boravak dece ometene u razvoju „Oblutak“.

U Beogradu i Novom Sadu, podeljeni su paketi humanitarne pomoći svratištima za decu, u vidu odeće, obuće, sredstva za higijenu i slakiša.

Dok su paketi, koji su sadržali odeću, obuću i slatkiše, podeljeni deci u dvema romskim porodicama koje su u teškoj materijalnoj situaciji. Koordinacijom humanitarne akcije su rukovodili Isidora Dimić u Beogradu. Nada Teodorović-Šarac i Tanja Manojlović u Novom sadu i Ivan Marković u Zaječaru.

Udruženej Ateisti Srbije osnovano je 2009. godine u Beogradu, a trenutno sedište udruženja je u Zaječaru.

Udruženje za cilj ima promociju kritičkog mišljenja, borbu za očuvanje sekularnih načela državnosti i humanizma generalno. Pored tih aktivnosti, udruženje se trudi da učestvuje i u humanitarnom radu.

Sredstva za humanitarnu akciju se prikupljuju od članstva udruženja, kao i od ostalih zainteresovanih lica. Najveći deo je prikupljen u inostranstvu zahvaljujući našim članovima, pre svega potpredsednicima Marku Ekmedžiću i Predragu Stojadinoviću.

U sprovoiđenju humanitarne akcije u zaječaru su učestvovali članovi i simpatizeri udruženja, Bora Bogdanović, Đole Vukuć, Milan Pešić, Anta Nikolić i predsednik upravnog odbora udruženja Ivan Marković.

 

Članak je prenet sa portala Glas Zaječara.

Članak je prenet sa portala Glas Zaječara.

Click