Maski i rukavica nema, Zaječarci sami šiju maske za sebe i komšije

19. March 2020.
Obilaskom apoteka u Zaječaru utvrdili smo da u većini apoteka maski nema, ali ni rukavica. U apotekama kažu da nemaju saznanja da li će i kada će maski i rukavica biti.
maske-678x396.jpg
Foto: Glas Zaječara

Maske, rukavice i asepsol najtraženiji su artikli, kako prethodnih dana, tako i danas. U ovo smo se uverili obilaskom apoteka i drogerija, prenosi Glas Zaječara.

Rukavice smo, u svega dva od obiđenih objekata uspeli da pronađemo, isključivo u XL veličini, po ceni od 7 dinara za par -ali, količine su u momentu obilaska bile pri kraju.

Maski nema i ni u jednoj od apoteka ili drogerija, a farmaceuti nisu mogli da nam daju informaciju kada i da li će uopšte ovih artikala u skorije vreme biti na stanju.

Sredatava za dezinfekciju površina i tela ima u Gradskoj apoteci, dok u većini prodavnica sredstava za suvo pranje ruku nema.

Građani se sa pravom se pitaju kako se zaštiti bez rukavica i maski, a oni snalažljiviji i vešti sa iglom i koncem već uveliko sami šiju maske za sebe i komšije.

„Rešila sam da pomognem koliko mogu. Pošto vidim da nema maski, a ljudi ih traže, kupila sam materijal i šijem. To sam danas odlučila, i već sam sašila desetine komada koje ću večeras da poklonim prijateljima i komšijama. Pozivam sve ljude koji znaju da šiju, da se i oni priključe, ali naravno to neka poklanjaju, a ne da naplaćuju“– kazala je Irena Ivanova, Ukrajinka koja živi u Zaječaru.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.

Click