Donacija Fondacije “Bogdan Bogdanović” Svratištu za decu (FOTO)

22. December 2023.
Fondacija "Bogdan Bogdanović" danas je uručila novogodišnju donaciju mališanima iz Svratišta za decu Beograda, kako bi deca koja žive i rade na ulicama naše prestonice spremno dočekala hladne zimske dane. Tokom zimskih meseci u Svratištu boravi oko 80-oro dece.
image_123650291
Foto: Svratište za decu

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo se danas priključili akciji Svratišta za decu i što imamo priliku da se sa decom družimo pred novogodišnje i Božićne praznike. Ovoga puta za decu Svratišta izdvojili smo donaciju u vidu patika, čarapa i druge sportske opreme, koja će deci biti darivana tokom cele godine, a posebno pred praznike”, rekla je za Tanjug Bojana Bogdanović, osnivač Fondacije “Bogdan Bogdanović”.

“Želimo da pozovemo i naše prijatelje, saradnike, društveno odgovorne kompanije i sve ljude dobre volje da se priključe akciji i posete Svratišta na lokacijama na Zvezdari i Novom Beogradu”, rekla je Bogdanović.

 

Foto: Svratište za decu

Ona je podsetila da Fondacija “Bogdan Bogdanović” postoji tek godinu i po dana. “Nastavljamo sa humanitarnim radom i u 2024. godini, kada planiramo obnavljanje još jednog terena u okviru osnovne škole, kao i organizaciju košarkaškog kampa u junu mesecu”, rekla je Bogdanović.

Sonja Martinović, socijalna radnica Svratišta za decu je, ispred Centra za integraciju mladih, kao i u ime dece, zahvalila Fondaciji “Bogdan Bogdanović” na donaciji, koja mnogo znači za korisnike Svratišta koji žive sa svojim porodicama u ekstremnom siromaštvu, tokom cele godine, ali posebno pred novogodišnje i božićne praznike.

“Donacije primamo utorkom , četvrtkom i nedeljom, zbog smanjenog kapaciteta prostora i povećanog broja dece primamo do 31. januara i to novu odeću”, rekla je ona za Tanjug.

 

Foto: Svratište za decu

Ona je dodala da su im najpotrebnije stvari sredstva za ličnu, higijenu, slatkiši, slaniši, kape, šalovi i rukavice. Radno vreme Svratišta radnim danima je od 8 do 18 sati, a vikendom od 10 do 18 sati.

Izvor: Tanjug

Click