Na mom radaru: Sanjin Đukić

11. June 2021.
Sanjin Đukić je član Exitove organizacije od 2007, kada započinje kao voditelj hrvatskog promo tima.
untitled-87054
Sanjin Đukić. Foto: N1

Od 2017. direktor je Exitovog Sea Star festivala u Umagu, a od 2020. član Upravnog odbora i direktor PR-a Exita. U glazbenom poslu je od 1996, kad je počeo raditi kao marketing manager u Dallas Recordsu, gdje je, uz kraću pauzu, ostao do 2010. Od 2012. je voditelj marketinga i promocije Los Angeles Agencije, a od 2013. i voditelj PR-a zagrebačke dvorane Tvornica kulture.

Kao promoter dosad je realizirao više od 650 koncerata i festivala. Osnivač je Pozitivnog koncerta i suradnik brojnih drugih festivala, klubova, regionalnih i internacionalnih izvođača. Živi u Zagrebu s kćeri, ženom i dva psa.

EXIT – U UTRCI S VREMENOM

Ovih, ali i posljednjih mnogo dana – Exit. U neka prošla vremena početkom juna ušli bismo u vrhunac kampanje i fokus bi isključivo bio na festivalu. Sada, nakon skoro godinu i pol bez festivala i koncerata, moramo razmišljati na dva kolosjeka, razdvojena, ali uvjetno-posljedično povezana. Jedan je, naravno, kako napraviti festival u datim uvjetima, a drugi kako, u utrci s vremenom, pobjediti pandemiju. Ovaj prvi je jasan. Napraviti festival je štrebersko-neštreberski posao. Neki djelovi su čista matematika, drugi potpuni stand up, konstantan izlazak iz comfort zone, a sve skupa “potjerano” koronom je avantura koju ne bismo prečesto ponavljali. Točnije, nikad više. Posljednjih sedmica nas konstantno pitaju kako je organizirati festival u ovakvim uvjetima, a odgovor nije nimalo glamurozan ni klikabilan. Puno stvari već sad znamo, neke ćemo tek saznati, neke prvi put isprobati na festivalu, ali nemam brige jer je naš tim, hands down, najbolji festivalski tim na ovim prostorima. Uostalom, ne biste ovo čitali da nisu.

VAKCINACIJA / CIJEPLJENJE MLADIH

Očekivano – vakcinacija ili kako mi to u Hrvatskoj kažemo cijepljenje. Pokušavam sve skupa sagledati iz hrvatskog i srpskog kuta. Sve je tako različito, a opet tako isto. Nakon silnih mjeseci muke ključan korak moraju napraviti oni koje se od početka uzimalo zdravo za gotovo. Ne mislim da je to bilo fer prema mladim ljudima, svima koji su označeni kao nerizična skupina, ali pustimo što je bilo, važno je ono što je pred nama. U Srbiji se zapravo napravila jedna pametna stvar – potaknuli su festivale da podrže i iznesu kampanju za vakcinaciju mladih i ta akcija daje bolje rezultate nego što se prvotno planiralo. Traženih 50% vakcinisanih punoljetnih sada je doslovce, ali doslovce nadohvat ruke. Dok pišem ovo do finiša je manje od 2 odsto i sve će biti ostvareno puno prije roka. Mladi i festivali očito govore istim jezikom.

LJETO U JAPANKAMA

Volim ljeto. Volim ga puno više nego jesen i zimu i da me se pita hodao bih u japankama cijele godine. Moje ljeto je puno stvari, ali ponajviše srpanj u Novom Sadu, zastave u Zmaj Jovinoj, penjanje na tvrđavu u tri po podne, užarena festivalska prašina, more ljudi koji se konstantno sele sa bine na binu, grmljavina baseva…

Nismo još daleko od toga, zato budite pametni i cijepite se.

Tekst je prenet sa portala Novi magazin.

Click