Na mom radaru: Desimir Popović

5. March 2022.
Desimir Popović je dugogodišnji direktor poznatog beogradskog Hotela M, koji posluje u sastavu kompanije Mladost turist.

Izvor: Novi magazin

Celu svoju profesionalnu, a kako kaže i životnu karijeru posvetio je hotelijerstvu. Radio je širom bivše Jugoslavije, u mestima u kojima je Turističko preduzeće Mladost turist posedovalo ozbiljne turističko-ugostiteljske objekte, kao što su Trpanj na Pelješcu, Baška Voda, Tijesno… Posle rata i raspada SFRJ novonastala država Hrvatska “potezom pera” prisvojila je odmarališta i hotele koji su bili legalna imovina Mladost turista.

VRAĆAJU SE RODE

Prvi ozbiljniji nagoveštaji da pandemija pokazuje znak popuštanja ohrabrujući su, pre svega, za stanovništvo. Verujem da nam se vraćaju rode. Mi u hotelijerstvu nadamo se i da će nam se vratiti gosti i turisti. Naši zaposleni u hotelu spremni su da već sutra popune sve naše slobodne kapacitete, počev od 180 soba, odnosno 250 ležajeva, uključujući i one sportske produžene krevete za naše tradicionalne goste, odbojkaše, odbojkašice, rukometaše, rukometašice, vaterpoliste, atletičare i atletičarke i druge sportiste. Spreman je i naš kongresni centar, kao i tehnički opremljene sale za savetovanja, radionice, seminare, kongrese, simpozijume sa standardnom opremom i slične poslovne skupove, kao i za razne svetkovine. Takođe, naše dve poznate kuhinje, jedna sa standardnom ponudom, a druga za posebne zahteve gostiju do 500 korisnika. Već su počeli upiti, interesuju se partneri iz Srbije i inostranstva, što je ohrabrujuće. Suprotno onom raspoloženju s proleća 2020, kada su zbog straha od virusa počela otkazivanja ugovorenih grupnih rezervacija iz Kine, Japana, Turske, Južne Koreje i evropskih zemalja.

NE PONOVILO SE

Stvarno se čini da se nazire kraj ovoj pandemijskoj krizi, što kaže narodna poslovica – nikada se ne ponovilo. Najteži su ljudski gubici. Kovid je uzeo i nama veoma drage ljude, bliske prijatelje, lojalne kupce, korisnike naših usluga s kojima smo proveli decenije dobrog života. Uspomene naviru, a stvarnost je neumoljiva. Kao u Šotrinom filmu “Idemo dalje” o poratnom dobu kad počinje izgradnja novog života pod pritiskom stratišta. I ova pandemija je bila rat, i to onaj najgori protiv nevidljivog i nepredvidljivog neprijatelja. Preživeli smo poslovno i mi u hotelskoj privredi iako su računice sumorne. Morali smo da se zadužujemo, a pomogla je i država kreditnim zaduženjima.

ČEKAJUĆI KRALJICU SPORTOVA

Pomoć države nam je potrebna i ubuduće, zato očekujemo da i naš hotel ugosti sportiste i druge učesnike Svetskog atletskog prvenstva koje će se održati od 18. do 21. marta ove godine u dvorani Štark Arena. Najavljeno je da će doći 1.400 atletičara i još desetak hiljada posmatrača, kao i razne druge državne delegacije. A garant kvaliteta usluge u hotelu M je toliko održanih svetskih i evropskih takmičenja čije učesnike smo baš mi ugostili. Čekamo i takmičare i ljubitelje “kraljice sportova”.

Tekst je prenet sa portala Novi magazin.

Click