Na mom radaru: Ana-Leda Pop

5. September 2021.
Ana-Leda Pop rođena je 1994. godine u Novom Sadu. Diplomirala je 2018. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer dizajn tekstila.

Član je “Likovnog kruga” – udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave i UPIDIV-a od 2019. godine. Radila je jedno vreme kao dizajner u domaćoj firmi “Bebakids” i kao nastavnik u srednjoj školi za dizajn “Bogdan Šuput” na stručnim predmetima. Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi. Stvara u svom ateljeu na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

JUBILARNA IZLOŽBA LIKOVNOG KRUGA: Učestvujem na jubilarnoj, 25. Godišnjoj izložbi “Likovnog kruga” – udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave koja će svečano biti otvorena u ponedeljak, 6. septembra u Muzeju Vojvodine. Svoja umetnička dela izlaže ukupno 57 umetnika koji stvaraju u svojim ateljeima na Petrovaradinskoj tvrđavi. U Novom Sadu već dugo nema umetničkih salona tako da su naše izložbe Likovnog kruga najveća grupna izložba, prilika da publika vidi jedan verodostojan presek stvaralaštva naših umetnika. Prilika je to i da malo daška sa Petrovaradinske tvrđave donesemo u centar grada i da publika “zaviri” u naše kreativne prostore i šta sve u njima nastaje. Inače, sledeće godine će biti 70 godina od kada umetnici stvaraju u ateljeima na Petrovaradinskoj tvrđavi i to je jedinstvena umetnička kolonija u Evropi, koja već sedam decenija u kontinuitetu traje. Radujem se toj izložbi.

MODNE TORBE POP: Kako već neko vreme pripremam kolekciju ženskih modnih kožnih torbi, to mi je stalno “na radaru”. Promišljam, razmišljam, kreiram, krojim…Razmišljam i da se kolekcija zove “POP”, da “brendiram” prezime. Osmišljavam ovih dana i logo kolekcije. Ti procesi dugo traju ali su lepi kao i krajnji rezultati.

“MAJSTORSTVO” NA SVE STRANE: Trenutno čitam knjigu “Majstorstvo” Roberta Grina. Upravo mi ta knjiga pomaže i oko mojih “majstorija”, tako da: majstorije na sve strane ovih dana kada je moj rad u pitanju.

Tekst je prenet sa portala Novi magazin.

Click